După doar un an și jumătate de la lansarea în România, Logiscool a ajuns în topul cursurilor extracurriculare preferate de copii, ajungând în toamnă la peste 10.000 de elevi care învață programare, robotică și alte competențe digitale. Cum inovează școala care pregătește viitoarele generații digitale și ce pregătește pentru noul semestru?
Al doilea an școlar Logiscool în România pregătește pentru viitor peste 10.000 elevi
Logiscool, școala de programare și robotică, începe din toamnă cursurile extracurriculare, pentru care optează din ce în ce mai mulți copii și adolescenți din întreaga țară. După lansarea primei școli pe piața românească în februarie 2018, interesul pentru acest tip ce cursuri a crescut exponențial, astfel că prin regimul de franciză, într-un interval de mai puțin de 2 ani, Logiscool a ajuns la peste 25 de centre la nivel național.
„Ne bucurăm că Logiscool România a înregistrat o creștere foarte rapidă, ceea ce arată un interes tot mai mare al copiilor dar și al părinților din România față de competențele digitale.”, transmite Dana Bănică, Manager Logiscool România.
Curriculum și oferta educațională este constant actualizată conform standardelor internaționale și a preferințelor din rândul copiilor, de către o echipă de specialiști. Pentru semestrul care urmează să înceapă, Logiscool a pregătit cursuri care combină armonios jocul cu principiile de programare și robotică.
Logiscool nu este doar o școală care predă cursuri de programare și robotică. Misiunea lor de a facilita accesul la cursuri de programare pentru cât mai mulți copii urmărește ca elevii să devină din utilizatori pasivi ai tehnologiei cei care o vor duce mai departe, indiferent de domeniul pe care-l vor alege în viitor.
Copiii se pot înscrie gratuit la lecții demonstrative
Înainte de înregistrarea cursanților și începerea cursurilor, întreaga rețea de școli Logiscool organizează o serie de evenimente educative în care copiii pot participa gratuit la o lecție demonstrativă.
Printr-o vizită la unul din centrele Logiscool, copiii pot experimenta noțiuni de programare în Scoolcode, platforma educațională proprie, în care, cu ajutorul jocurilor și al blocuri vizuale de comandă, copiii pot descoperi ce înseamnă programarea și dacă le-ar plăcea să urmeze în continuare aceste cursuri. În timp ce copiii experimentează un curs de programare, părinții pot afla mai multe detalii despre școală și sistemul de învățământ al Logiscool.
Această inițiativă este apreciată în special de părinții copiilor care nu au mai avut contact până acum cu programarea, iar mulți au ales să viziteze unul din centrele Logiscool până la începerea cursurilor din toamnă.
„A fost o experiență nouă pentru copil, programul a fost conceput astfel încât fiica mea să aibă un timp minunat iar noi, părinții, am aflat mai multe despre metoda de predare și cunoștințele dobândite aici. Iulia este deja captivată și de abia așteaptă să își continue jocul început la lecția demo”, povestește tatăl Iuliei, o elevă de 11 ani.
Rolul jocurilor în programare
Rezultatele sunt vizibile în scurt timp de la începerea cursurilor, în special datorită modului de predare și mediul inspirațional creat de echipa de instructori tineri și entuziaști care predau. Aceștia le pun la dispoziție elevilor toate informațiile și explicațiile necesare.
Tot ei se asigură că fiecare elev ține pasul și asimilează cât mai ușor și natural conceptele predate.„Metoda de predare Logiscool combină armonios jocul cu principiile de programare și robotică. Elevul ajunge să înțeleagă noţiunile de programare creându-și și perfecționându-și propriul joculeț. Pentru ei sunt jocuri pe calculator, pentru noi, algoritmi de programare şi scheme logice.” povestește Iulian, instructor la Logiscool.
Împărțirea în grupe de 6 până la 12 cursanți creează dinamica potrivită pentru ca parcursul fiecărui copil să fie personalizat în funcție de ritmul și metoda de rezolvare aleasă. În plus, având tot echipamentul pus la dispoziție, se formează un spațiu deschis imaginației și experienței. Astfel cursurile Logiscool dezvoltă mai mult decât competențele tehnice sau matematice necesare. Copiii sunt încurajați să-și descopere și latura creativă.
„Logiscool ne permite să creăm un univers nu chiar separat de lumea noastră, dar care lucrează în cooperare cu noi”, povestește Andrei, 10 ani.
ABCdarul viitorilor programatori
Portofoliul cursurilor oferite de Logiscool este bogat și accesibil mai multor grupe de vârstă. Acestea sunt menite să-i ajute pe copii să devină creatori de conținut și tehnologie, nu doar simpli consumatori. Cursul introductiv de IT prezintă metode practice și creative de utilizare a computerului, unde copiii își fac o primă impresie despre programare. Ulterior, ei trec la un nivel începător, unde încep să combine blocurile vizuale de comenzi din platforma de programare pentru a rezolva diverse sarcini și dezvoltă gândirea logică, algoritmică folosită în programare.
În cadrul cursurilor de programare pentru nivel intermediar, elevii rezolvă sarcini din ce în ce mai complexe: animații, jocuri, programe. Urmărind în paralel comenzile cu blocuri și codul scris, pe care învață să îl editeze direct, elevii sunt introduși treptat în lumea complexă a programării bazată pe text.
Cei ajunși la nivel avansat continuă prin trecerea de la programarea vizuală la programarea strict bazată pe text. Complexitatea sarcinilor cât și a conceptelor asimilate crește, elevii putând să își aleagă direcția în care vor să meargă mai departe, fie că vorbim de dezvoltarea de jocuri 2D sau 3D, game design sau descoperirea unor limbaje noi de programare.
Un domeniu tot mai căutat care îi fascinează pe cei mici, dar și pe cei mai mari, este robotica - domeniu cu un ritm accelerat de dezvoltare și o utilitate diversă. De-a lungul cursului, copiii vor construi și programa roboți LEGO Mindstorms EV3 sau mBot, urmărind principiile roboticii. Cursurile de robotică sunt recomandate în special elevilor peste 10 ani.
Un curs recent adăugat în curriculum Logiscool este cel de Producție și Editare Video. În cadrul acestui curs, elevii vor putea să învețe bazele editării video și să dobândească experiență în acest domeniu. De asemenea, ei vor avea ocazia să își regizeze propriul filmuleț și să pună în practică tehnicile de editare dobândite, precum crearea de montaje, inserarea unei subtitrări, aplicarea de filtre și efecte speciale.
Rezultatele Logiscool pe plan local
După succesul primei școli din România, cea din București - Bulevardul Turda, Logiscool a inaugurat încă 8 locații în zona București-Ilfov. Până la finalul anului vor fi deschise în total 30 de școli la nivel național. Numărul locațiilor crește prin regimul franciză, iar printre cei care profită de oportunitatea deschiderii unei noi școli se numără chiar părinții mulțumiți de rezultatele copiilor care se înscriu la aceste cursuri.
„Am observat o lipsă de opțiuni în ceea ce privește educația digitală pentru copii. Eu însămi m-am lovit de acest lucru în orașul în care locuiesc, căutând cursuri pentru băiețelul meu, care e foarte pasionat de programare și robotică. Cred cu tărie că înțelegerea tehnologiei și minime cunoștințe de programare vor fi absolut necesare în viitor, în mult mai multe domenii decât sunt acum și este datoria noastră să le oferim copiilor oportunități pentru dezvoltare. De aceea, am ales să mă alătur Logiscool.”, comunică Irina Craiovan, părinte care a deschis Logiscool Bacău.
Noul semestru școlar 2019-2020 va fi inaugurat printr-o petrecere de început de an școlar, în care elevii vechi vor intra în rolul de "scooleri" alături de colegii noi, vor face cunoștință, se vor juca și vor descoperi împreună ce a pregătit echipa Logiscool. Pe tot parcursul anului școlar, elevii Logiscool vor putea participa la zile tematice și concursuri.
În continuare, Logiscool România urmărește să deschidă noi centre în orașe cu peste 70.000 de locuitori. Mai multe informații despre înscrierea la cursurile Logiscool, disponibile din toamnă, cât și despre posibilitatea de a participa la o lecție demonstrativă în oricare din centrele Logiscool puteți afla direct de pe site-ul școlii www.logiscool.com/ro.
Posteaza comentariu