Mai e puțin și ne reunim la Festivalul de lectură NARATIV – locul unde prind viață cele mai frumoase povești pentru copii! Sâmbătă și duminică, 24 și 25 noiembrie 2018, cei mici și cei mari sunt invitați să (re)descopere dragostea pentru cărți prin joacă, muzică, arhitectură și multe activități interactive. Festivalul NARATIV este organizat de Asociația Curtea Veche cu sprijinul Kaufland România și se află deja la cea de-a patra ediție. Participarea e gratuită și ultimele locuri așteaptă să fie ocupate pe narativ.ro.
BookTubing, teatru de umbre, actorie, dezbatere, improvizație, bandă desenată, storytelling în limbile germană, spaniolă și engleză, chiar și o expoziție dedicată Ștrumfilor organizată în parteneriat cu Délégation Wallonie-Bruxelles à Bucarest, toate vă așteaptă la NARATIV alături de multe alte ateliere care îi ajută pe cei mici să vadă în câte feluri se poate citi o poveste.
Activitățile din cadrul Festivalului NARATIV au loc Colegiul Național „Cantemir Vodă” și îmbină lectura cu educația prin artă, fiind dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, cadrelor didactice și părinților.
De exemplu, în cadrul atelierului „BookTubing: Cum să faci o recenzie de carte pe YouTube” copiii pasionați de cărți, tehnologie și vlogging vor primi de la Miruna Meiroșu sfaturi concrete pentru a realiza cele mai bune recenzii de carte și pentru a-și forma o întreagă comunitate de cititori în jurul lor, pornind de la cartea „En garde! Fetița cu masca tricoloră” scrisă de Ana-Maria Brânză, multiplă campioană olimpică.
În cadrul atelierului „Jurnalistul de poveste”, cei mici sunt încurajați să exploreze textul alături de regizorul Barna Nemethi și să descopere secretele poveștii prin tehnici de investigație care le vor stârni curiozitatea și interesul față de citit.
“Prin intermediul Festivalului NARATIV, ne dorim să îi provocăm pe copii să se angajeze în lectura oricărei povești scrise și să le îmbunătățim relația cu cititul, oferindu-le o experiență memorabilă care să le stârnească interesul și motivația pentru lectură prin joc.” declară Irén Arsene Máté, președintele Asociației Curtea Veche.
Asociația Curtea Veche a fost înființată în luna martie a anului 2014 pentru a dezvolta într-un mod independent și susținut activitatea de responsabilitate socială începută de Curtea Veche Publishing prin programul național alternativ de lectură “Cărțile copilăriei” care își propune creșterea reală a interesului copiilor și tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului copiilor de înțelegere a textelor și creșterea consumului de carte din România.
Mai multe informații despre Asociația Curtea Veche puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.
Posteaza comentariu