Perioada copilăriei și a orelor de lucru manual trezesc în fiecare din noi cele mai frumoase amintiri. Decupatul, atenția la detalii, pictura, cusăturile, împletiturile toate ajutau la însuflețirea diverselor obiecte. Setul de traforaj sau cusăturile pe etamină erau cu siguranță cele mai populare activități de la școală, împărțind băieții și fetele în două tabere care încercau constant să se întreacă în realizarea celor mai frumoase lucrări pentru a fi adăugate la expoziția comună de pe holurile școlilor.
Deși implicau ore de muncă, câteva degete distruse și pe alocuri uniforma pătată de acuarele, activitățile practice ne-au ajutat să înțelegem cu adevărat ce înseamnă să te dedici și să lucrezi intens asupra unui lucru.
Chiar dacă nu ajungea la expoziția școlii, obiectului respectiv i se acorda mereu un loc de cinste în cadrul căminului, urmând să fie păstrat o perioadă îndelungată drept o frumoasă amintire din copilărie.Acum, deși suntem adulți cu responsabilități infinite, nu ar trebui să pierdem din vedere bucuria meșteritului, ci din contră să o reactivăm din când în când. Cu atât mai mult când apar copiii în viețile noastre. Printr-o asemenea activitate, le putem insufla copiilor, într-un mod distractiv, dedicarea. În plus, momentele petrecute #împreunăacasă vor întări relația dintre voi.
Cu puțină imaginație și o gamă largă de produse și unelte disponibile la Leroy Merlin îți poți personaliza casa cu elemente decorative ușor de realizat, și încărcate cu amintiri.
Iată câteva idei de Do-It-Yourself care te vor ajuta să te întorci în timp, la orele de lucru manual din școală.Un dulap vechi transformat intr-o mobilă vintage
Mobilierul vintage a câștigat teren în ultima vreme în tendințele de design interior, iar o piesă ca aceasta va schimba aspectul încăperii și va atrage toate privirile. Dacă ai în casă un dulap mai vechi de care te-ai plictisit, nu este cazul să îl arunci, ci îl poți recondiționa, conferindu-i în acest fel o nouă înfățișare. Prima etapă din acest proces implică șlefuirea mobilei și curățarea acesteia cu o soluție specială apoi aplicarea unei baze cu efect crăpat, pe toată suprafața dulapului, după care aplici un strat de finisaj, iar în ultima etapă tot ce trebuie să faci este să acoperi dulapul cu ceară pentru protecția acestuia.
Cutii de pantofi transformate în spații de depozitare
Cu siguranță avem zeci de cutii de pantofi care de cele mai multe ori ajung să fie plasate fără scop în diverse colțuri din casă.
Cutiile de pantofi sunt versatile și pot fi transformate cu ușurință în frumoase spații de depozitare pentru diverse obiecte. Pentru a-i conferi cutiei un aspect mai plăcut care să fie în același ton cu restul locuinței o poți vopsi.Poți allege culoarea preferată de aici.
Suport din lemn
Astfel de polițe sunt întotdeauna utile și niciodată suficiente, așa că recomandăm să îți exersezi îndemânarea personalizându-le după bunul plac. Tot ce ai nevoie este o bucată de lemn, pe care, dacă dorești, o poți vopsi în prealabil. Următorul pas este să o fixezi în perete cu ajutorul unor șuruburi și să o folosești după bunul plac.
Aceste activități sunt perfecte pentru mici proiecte de weekend, care nu necesită investiții mari. În plus, sunt relaxante și sunt o modalitate distractivă prin care să-i implici și pe cei mici, insuflându-le astfel plăcerea de a bricola.
Pe site-ul Leroy Merlin, în secțiunea „Inspirație” poți alege dintr-o mulțime de proiecte care te vor determina să dai frâu liber imaginației și creativității. Text inspirat de Leroy Merlin Romania și campania #nostalgiatraforajului – redescoperirea bucuriei uitate de a meșteri, cu dibăcie și responsabiliate.
Posteaza comentariu