Evenimentul de modă de la Cluj-Napoca, ajuns la cea de-a 25-a ediție, a adunat reprezentanții de seamă ai design-ului românesc pe 29 iunie, când absolvenții secției de Modă și Design Vestimentar și-au prezentat lucrările de licență și master într-o gală prezidată de Andreea Esca.
Printre conceptele prezentate în cele 25 de colecții s-au regăsit în repetate rânduri tema feminismului activ și cea a reinterpretării trecutului prin diverse metode contemporane de hibriduri.
Premiul Syoss pentru Cea Mai Inovatoare Colecție i-a fost acordat Alinei Damșa pentru lucrarea sa de licență intitulată “Duality”.
Paul Pădurariu a câștigat premiul Syoss pentru Creativitate Vizuală pentru ținuta sa din colecția “Monochrome Black & White”. Studentul în anul II a reușit să transpună cu succes stilul modern și impunător, încrezător în sine și experimentalist, inspirat de caracteristicile brandului Syoss.
Bogdan Boruz a fost câștigătorul concursului de design Perwoll, semnând întreaga colecție din acest an. Sub tema #RethinkFashion, provocarea lui a fost să creeze o colecție prin care să reinterpreteze stiluri vestimentare din trecut, pe care să le aducă în contemporaneitate și prin ajutorul pieselor intens colorate. Prin acest concept, Perwoll pune accent pe importanța îngrijirii potrivite a hainelor astfel încât durata lor de viață să se prelungească. Consumatorii sunt încurajați să regândească modul în care au grijă de haine și să fie conștienți de impactul pe care deciziile lor îl au asupra industriei modei și planetei.
Alte două premii Perwoll au mers la Tudor Halațiu, pentru lucrarea de licență “Lux Lumen”, și Adriana Cerghizan, pentru lucrarea sa de master “Atomic Cocktail”.
Posteaza comentariu