Pe 11 februarie în intervalul orar 10.00-14.00 la Hotel Sheraton, București, va avea loc conferința – Nașterea naturală și alăptarea. Evenimentul va avea alături cei mai renumiți suporteri ai acestor teme – Marius Romila (medic primar obstetrică și ginecologie), Ilinca Tranulis (medic pediatru și consultant în lactație certificat internațional ICBLC) si Irina Popescu (moașă licențiată și consilier alăptare în formare) si va fi moderat de Ioana Chicet-Macoveicuc - blogger de parenting.
In cadul conferintei vor fi abordate doua mari teme principale, nasterea naturala si alaptarea. Ce vei invata? Despre nasterea naturala: Cum ne pregatim pentru nasterea naturala; Planul de nastere. Ce este si ce trebuie sa cuprinda?; Avantajele si dezavantajele unei nasteri naturale; Care este diferenta dintre nastere naturala si nastere naturala medicalizata.
Nasterea naturala este un eveniment unic si cu profunde implicatii emotionale si psihice, atat pentru mama, cat mai ales pentru copil. Ajunsi in pragul unei astfel de decizii, parintii trebuie sa fie informati asupra tututor implicatiilor. Dr. Marius Romila, medic primar obstetrica si ginecologie, va da startul discutiilor despre avantajele si dezavantajele unei nasteri naturale si importanta pregatirii fizice si emotionale inaintea marelui eveniment. Etapele unei nașteri naturale, procedurile medicale pe care viitoarea mamica trebuie sa le urmeze, importanta pregatirii pentru momentul dinaintea nasterii si de dupa nastere, importanta unei bune informari pentru asumarea unei astfel de decizii, sunt alte subiecte ce vor fi dezbatute in cadrul evenimentului.
Alaptarea este o decizie importanta pe care cele mai multe mame o iau pentru sanatatea copilului, motiv pentru care cere o informare corecta si la momentul potrivit. Ce este alaptarea, cat de importanta este aceasta, ce beneficii aduce si care este pregatirea fizica adecvata din punct de vedere nutritiv, sunt raspunsuri la care ne va raspunde Dr. Ilinca Tranulis, specialist pediatru, constultant in lactatie certificat international IBCLC. De asemenea, vor fi dezbatute subiecte precum: ce este ora magica si de ce este importanta, ce nutrienti furnizeaza laptele matern, care sunt etapele unei alaptari corecte si cum se poate transforma procesul de alaptare intr-unul placut, atat pentru bebelus, cat si pentru mama.
Pregatirea pentru nastere, fie ea emotionala sau fizica, este la fel de importanta ca nasterea in sine. Informarea viitorilor parinti, pregatirea fizica sau psihologica, sunt elemente importante inainte de a ajunge la momentul cheie. Toate acestea vor ajuta parintii sa aiba un plan de nastere pregatit atunci cand momentul mult asteptat isi face aparitia si ii va ajuta sa dezvolte armonios o relatie cu bebelusii, inca din primele zile de viata. Despre toate acestea, dar si despre cum vor intampina mamele primele saptamani cu bebelusul, astfel incat sa aiba incredere in ele, alaptatul sa fie unul eficient si corect si organismul proaspetelor mamici sa reintre in normalitate, se va discuta în cadrul conferintei cu Irina Popescu, moasa licentiata si consilier pentru alaptare in formare.
Nasterea, acest proces care ne deschide o lume noua, care ne sperie si ne bucura, pe care-l asteptam cu nerabdare si curiozitate, dar de care ne este teama, ca de orice lucru necunoscut despre care stim sigur ca ne va schimba trupul, mintea si viata. Nasterea poate fi frumoasa, vindecatoare, scurta sau lunga, dureroasa, epuizanta, surprinzatoare, magica, cea mai frumoasa experienta sau cea mai grea. Primele zile acasa cu bebelusul cel proaspat pot fi foarte complicate, mai ales daca nu ai ajutor, dar ai in schimb multe asteptari nerealiste. Evenimentul de pe 11 februarie ne va permite un dialog lung, deschis si bine documentat cu trei specialisti in nastere, alaptare, medicina sugarului si puericultura, de la care vom afla tot ce e nevoie pentru un start lin in noua viata de parinti.
Mai multe detalii despre eveniment și agendă găsești aici și pe pagina de facebook.