Un încălzitor de exterior este soluția optimă pentru prelungirea momentelor în aer liber și pe timpul sezonului rece, fie că vorbim despre balcoane, foișoare, terase de grădină sau restaurante. În ultimul caz, cererea a devenit tot mai mare odată cu legea antifumat, atunci când, din dorința de a asigura confortul necesar clienților fumători, mulți administratori de localuri au început să se orienteze către astfel de produse.
Indiferent că optezi pentru un încălzitor puternic, drept soluție de încălzire pentru restaurantele cu terasă, sau doar pentru o variantă mai mică, necesară pe balconul de acasă, iată care sunt informațiile pe care trebuie să le știi înainte de achiziție și care sunt caracteristicile de care trebuie să ții cont pentru a alege aparatul potrivit.
Ce trebuie să știi înainte să cumperi un încălzitor?
1. Ce suprafață ai de încălzit. Înainte să alegi un încălzitor, trebuie să știi exact cât de mare este suprafața ce urmează a fi încălzită. Astfel te asiguri că modelul ales va fi suficient de puternic.
2. Cât de des vei muta încălzitorul? Dacă intenționezi să muți frecvent încălzitorul, va trebui să iei în calcul un produs ușor de manipulat.
Foarte importante în acest sens sunt dimensiunile aparatului și modul de funcționare. Modelele cu butelie de gaz, de exemplu, sunt mai grele decât restul.3. Ce sisteme de protecție vor fi necesare? Un model cu sistem de protecție pentru copii se va dovedi foarte util pentru siguranța celor mici. Alte măsuri de protecție sunt sistemul de oprire automată în cazul în care aparatul este uitat deschis sau grilaje și protecție de sticlă care sa evite contactul direct cu sursa de căldură.
Care sunt criteriile de selecție pentru un încălzitor?
A. Sursa de energie utilizată
Incălzitoarele electrice sunt de departe cele mai cunoscute modele, practice, ușor de folosit și întreținut, dar și printre cele mai sigure aparate, tocmai pentru că nu funcționează cu foc deschis. Necesită racordarea la energie electrică și tot ce trebuie să faci atunci când vrei să încălzești este să le bagi în priză. Spre deosebire de cele pe gaz sau lemn, acestea nu produc emisii de CO2 și acționează pe o rază de aproximativ 6 m, în funcție de model. Modelele cu picior vin cu încă 2 avantaje: pot fi mutate simplu și rapid dintr-un loc în altul și de obicei nu ocupă mai mult de 60 cm în diametru.
Încălzitoarele pe gaz funcționează cu butelii destinate uzului casnic sau cu alimentare direct de la conducta de gaz, al doilea model limitând destul de mult posibilitatea de a muta aparatul atunci când îți dorești.
Deși instalarea este ceva mai complicată decât în cazul încălzitoarelor electrice, și încălzitoarele pe gaz sunt la fel de simplu de utilizat, fac față chiar și la temperaturi scăzute (până la -15 grade C) și au o rază de acțiune de 4-6 m, în funcție de model. Necesită, totuși, mai multă atenție din cauza posibilelor riscuri de acumulare a gazului.Încălzitoarele de terasă cu infraroșu sunt potrivite în special pentru spațiile mai mici, precum balcoane sau terase semi acoperite sau mici și sunt disponibile de obicei în dimensiuni mici, cu prindere pe tavan sau perete. Acestea transformă în căldură aproximativ 90% din enegia electrică, încălzesc obiectele din raza de acțiune și nu aerul din încăpere, iar timpul de încălzire este aproape instant.
Încălzitoarele pe lemne sunt mai puțin practice decât celelalte modele, însă oferă o ambiață mai plăcută datorită arderii lemnelor. Pentru că necesită întreținere și adăugarea lemnelor din când în când, nu mențin temperatura constantă și nici nu permit controlul intensității focului atunci când bate vântul, încălzitoarele pe lemne rămân modele destul de rar întâlnite la noi.
B. Puterea încălzitorului
Dacă pentru un balcon mic va fi suficient un încălzitor cu o putere sub 2000W, pentru un foișor sau veranda din curte va fi nevoie de un încălzitor de 2000W, iar pentru terasa casei de mărime medie vei avea nevoie de un încălzitor cu o între 5000-8000W.
Spațiile mai mari, precum terasele restaurantelor, necesită unul sau chiar două încălzitoare de peste 8000W, în funcție de suprafața de încălzit. În cazul modelelor electrice, alege întotdeauna un aparat cu cel puțin 2 trepte de putere.C. Tipul montajului
Încălzitoarele de perete/tavan au de regulă dimensiuni mici, dar pot avea putere destul de mare și permit montarea pe pereți, pe stâlpi sau pe tavan. Încălzitoarele independente nu necesită un montaj special și se potrivesc în special în spațiile mari. Încălzitoarele de masă sunt flexibile din punct de vedere al mobilității, însă au în vedere doar încălzirea persoanelor din jurul mesei.
D. Siguranța în utilizare
Atunci când te decizi să achiziționezi un încălzitor, interesează-te dacă acesta este dotat cu protecție împotriva pătrunderii corpurilor străine și împotriva umidității. De asemenea, în cazul produselor pe gaz, trebuie verificat dacă acestea sunt prevăzute cu siguranță în caz de răsturnare, care să evite riscul de incendiu.
HEINNER TOOLS a lansat o nouă linie de produse pentru pentru sezonul rece care cuprinde atât încălzitoare electrice, cât și pe gaz, încălzitoare independente sau care necesită montaj pe o suprafață.
Puterea de încălzire diferă de la un model la altul și variază între 1500W și 13000W. Astfel, noua gamă HEINNER TOOLS vine cu produse potrivite orice suprafață, indiferent că vorbim de balcoane, foișoare sau spații mai mari precum terasele.O noutate adusă de HEINNER TOOLS este că toată gama de încălzitoare poate fi folosită atât pentru exterior, cât și pentru interior, ceea ce înseamnă că un singur produs se va dovedi util atât pentru încălzirea terasei, cât și pentru încălzirea casei. Portofoliul complet de încălzitoare HEINNER este disponibil aici.
Posteaza comentariu