Balconul este unul dintre cele mai neglijate spații din casă, folosit în special pentru depozitare și uscatul rufelor. 56% dintre locuitorii din mediul urban au un balcon mai mic de 5 metri pătrați și consideră că au posibilități limitate pentru această zonă a casei. Pentru că zilele de vară înseamnă mai mult timp petrecut în aer liber, dar și o mai mare nevoie de a găsi zone confortabile acasă, IKEA România propune noi soluții de depozitare și amenajare pentru balcon, pentru a-i redescoperi potențialul și un nou rol în activitățile de zi cu zi.
Ce înseamnă balconul pentru locuitorii din mediul urban
O cercetare realizată de IKEA România* în rândul locuitorilor din București, Ploiești și împrejurimi arată că 62% dintre ei au cel puțin un balcon acasă, iar 86% dintre aceste balcoane sunt închise. Principalele funcții ale acestei zone sunt uscatul rufelor (80%), depozitarea (39%) și doar 3% o folosesc pentru relaxare. Cele mai întâlnite obiecte pe balcoanele românilor sunt: florile și accesoriile destinate îngrijirii lor, pungile și cărucioarele pentru cumpărături, mâncarea și băuturile, biciclete, decorațiunile pentru diferite sărbători, îmbrăcămintea, pantofii și echipamentul sportiv.
Suprafața medie a unui balcon este de 5 metri pătrați. 56% dintre respondenți au declarat că au un balcon mai mic de 5 metri pătrați , 23% au balcon mediu, cu o suprafață cuprinsă între 5 și 10 metri pătrați și 5% au declarat că locuința lor are un balcon de dimensiuni mari, cu suprafața de 10-20 de metri pătrați.
Gama IKEA de mobilier si accesorii de exterior
Produsele din gama de exterior disponibilă în magazinul IKEA sunt adaptate pentru nevoile celor mai mulți oameni. Pentru că majoritatea apartamentelor din România nu sunt foarte spațioase, ne dorim să le oferim clienților noștri soluții alternative pentru locuințele lor. Căutăm să îi inspirăm atât prin gama variată de produse, cât și prin ideile de amenajare și organizare din magazin și broșuri.
· Toate piesele de mobilier pentru exterior sunt realizate din materiale durabile, de la lemn lăcuit, sticlă, aluminiu inoxidabil, până la oțel cu protecție la coroziune sau plastic (polipropilenic) și plastic lucrat manual, având aspect similar cu ratanul natural, dar cu rezistență sporită și mai ușor de întreținut.
· Iluminatul este un element care schimbă complet aspectul și atmosfera unui balcon, dar în același timp îi dă personalitate. Gama IKEA de corpuri de iluminat pentru exterior a fost creată cu grijă față de mediul înconjurator (prin folosirea LED-urilor și bateriilor solare) și folosind designul scandinav și formele organice și naturale. De exemplu, lămpile de exterior SOLVINDEN în formă de fructe, de diverse dimensiuni și culori, sunt funcționale și creează un efect spectaculos seara și noaptea, iar pe parcursul zilei se transformă în adevarate elemente decorative.
· Textilele sunt o modalitate simplă și accesibilă prin care poate fi schimbat aspectul oricărei încăperi, inclusiv al balconului. Pernele TÅSINGE pentru șezut sau spătar au imprimeuri diferite față-verso pentru un aspect diferit în fiecare zi.
· 71% dintre locuitorii din mediul urban au pardoseli din gresie sau beton. Prin urmare, magazinul IKEA propune o soluție de schimbare a aspectului cu pardoselile RUNNER, confecționate din lemn, termoizolante și ușor de tăiat pe contur, pentru a putea fi adaptată în orice spațiu.
Gama de mobilier și accesorii pentru exterior din această vară este disponibilă în magazinul IKEA din București, iar prețurile pornesc de la 14,99 lei pentru accesorii și 49,99 lei pentru mobilier. Mai multe detalii puteți găsi în pagina dedicată mobilierului de exterior: http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/categories/departments/outdoor/.
*Studiu Real Life at Home a fost realizat în parteneriat cu GFK România în noiembrie 2013. Datele au fost obținute prin aplicarea unui chestionar pe tablete în casele consumatorilor. Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentatv de vârstă și sex de 1.080 de persoane din București, Ploiești și împrejurimi.
© Copyright:
Posteaza comentariu