“Consumatorii romani sunt tot mai preocupaţi de alimentaţia sănătoasă, se informează în legătură cu ingredientele şi aditivii şi se orientează spre acele produse care le câştigă încrederea. Din respect pentru iubitorii de îngheţată şi consumatorii Häagen Dazs, pe eticheta produselor sunt menţionate atât ingredientele, cât şi posibilii alergeni. În plus, se acordă atenţia cuvenită întregului proces tehnologic, de la producţie până la distribuţie, sortimentele Häagen Dazs fiind create exact ca la începuturi, ceea ce le conferă acestora cremozitatea specifică, textura bogată şi gustul fin. Un alt element neschimbat în prepararea îngheţatei Häagen Dazs este tehnica ce lasă foarte puţin aer în compoziţia finală, motiv pentru care aceasta are nevoie de timp pentru a se topi, aproximativ 10-12 minute. De asemenea, siropurile şi combinaţia de fructe care se regăsesc în compoziţia îngheţatei Häagen Dazs sunt naturale şi nu provin din coloranţi sau aditivi alimentari de sinteză.”- declară Liliana Bock, Brand Manager Maresi Foodbroker, importator al îngheţatei Häagen Dazs.
Îngheţata Häagen Dazs – o reţetă de la 1961 sigură şi un desert sănătos la orice vârstă
“Nu numai că dulciurile şi zahărul îngraşă, dar metabolizarea lor necesită o cantitate mare de apă, care accentuează deshidratarea provocată de temperaturile ridicate.
Îngheţata în schimb e un amestec de lapte şi zahăr, din care zahărul se absoarbe lent, are indice glicemic similar făinoaselor (deci mai mic decât al prăjiturilor) şi de aceea este desertul cel mai sigur pentru siluetaă...cu condiţia să alegeţi o variantă fără tone de alune şi sirop de ciocolată. De asemenea, îngheţată furnizează organismului treptat toţi nutrienţii necesari (glucide, proteine, grăsimi şi apă) într-o formulă uşoară şi echilibrată. Astfel, îngheţata hidratează, răcoreşte, este o sursă generoasă de calciu şi ne satisface pofta de dulce, cât şi nevoia de energie (mai importantă este calitatea caloriilor şi nu cantitatea lor), iar variantele cu ciocolată sau cafea conțin magneziu, un mineral tonic pentru sistemul nervos.” – declară dr. Mihaela Bilic, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.Şi avantajele continuă, adaugă dr. Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuţi nutriţionişti din România: “consistenţa ei cremoasă stimulează o zonă specială din creier responsabilă de plăcere, de aceea îngheţată ne dă o stare de bine şi înlătură stresul.
De exemplu, ciocolata sau cacaoa din compoziţia îngheţatei contribuie la eliberarea de endorfină, un hormon al plăcerii. De asemenea, serotonina este produsă de un aminoacid – triptofanul – conţinut de lapte şi frişcă, ingredientele principale ale îngheţatei. Pe lângă sinteza serotoninei, triptofanul participă la prelucrarea de către organism a vitaminei B3, necesară pentru buna funcţionare a sistemului nervos. Ca să nu mai spun că pentru copii şi adolescenţi trebuie să fie desertul preferat oricărui tort sau prăjituri, mai ales că ei nu consumă niciodată suficient lapte. Mizez pe faptul că oricum vă place îngheţata, aşa că nu vreau să vă conving, ci doar să vă confirm faptul că, alături de fructe, îngheţată este un deşert super-sanatos. Şi delicios!În general, îngheţata este desertul cel mai sigur pentru siluetă şi gustarea ideală pentru vacanţă. Porţia corectă este de 1-2 cupe (fără sosuri şi toppinguri suplimentare) sau o îngheţată pe băţ/la cornet.
Sorbetto este o variantă de îngheţată fără lapte, în concluzie fără grăsime, se obţine din fructe şi zahăr şi este desertul ideal după o masă consistentă. Consumaţi îngheţată cu ingrediente naturale, fără E-uri, deoarece nu este un aliment toxic şi nesănătos şi poate fi consumat atât de către copii, cât şi de persoane cu afecţiuni cardiovasculare, diabet şi boli metabolice.”În concluzie, îngheţata este o sursă importantă de minerale, fiind bogată în calciu şi fosfor, echivalentul a 10% din necesarul zilnic al unui adult. Îngheţata conţine însă şi vitamine, ca de exemplu vitamina A, C, D, E, B-6, B-12, precum şi vitamina K, un important factor de coagulare a sângelui.
Delicioasă şi cremoasă, îngheţata Häagen-Dazs poate fi desertul de care ai nevoie în pauza de la birou sau când temperaturile din termometre cresc, însă pentru a combate efectele neplăcute ale caniculei o puteţi folosi şi în băuturi calde precum dulce de leche espresso, ciocolată caldă sau affogato cu îngheţată de vanilie.
Posteaza comentariu