Fundația Ronald McDonald aniversează azi 18 ani de prezență în România, 18 ani de proiecte care vizează sănătatea copiilor. Fundația a fost înființată în 1998 și este principalul susținător al celor două case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 14,000 de părinți și copii au fost primiți în aceste “Case departe de casă”.
Fundația urmează să înceapă anul acesta construcția celei celei de-a treia Case Ronald McDonald.Casele Ronald McDonald vin în sprijinul familiilor ai căror copii sunt internați pentru tratamente pe termen lung în spital. Pe durata spitalizării copiilor, părinții nu plătesc cazarea. În România, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald a construit două case Ronald McDonald, în București, la Spitalul Grigore Alexandrescu și în Timișoara, la Spitalul pentru Copii Louis Țurcanu. Acestea au fost de la deschidere ‘case departe de casă’ pentru peste 14,000 de părinți care au putut fi alături de copiii lor în perioada de spitalizare, fără să aibă astfel nicio cheltuială de cazare sau de transport.
Primele proiecte susţinute de Fundaţie au fost o serie de intervenţii chirurgicale dificile pentru copiii cu malformaţii faciale. În fiecare an de atunci, Fundaţia s-a implicat în nenumarate proiecte dedicate protecţiei copiilor aflaţi în spitale, educaţiei celor defavorizaţi sau reconstrucţiei de locuinţe, atunci când acestea au fost afectate de calamităţi naturale. În România, oamenii au răspuns mesajelor Fundaţiei. Astfel, multe dintre contribuţiile financiare provin de la cei care trec pragul restaurantelor McDonald’s şi sunt lăsate în cutiile speciale pentru Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald. Pe lângă susținerea din partea clienților, Fundația este sprijinită anual de cei peste 4,000 de angajați McDonald’s și peste 300 de parteneri locali – atât prin donații, cât și prin implicarea constantă în implementarea proiectelor.