Electrolux continua seria “Ingredientul Secret” cu noi gusturi si obiceiuri culinare din bucataria nordica

Sursa de inspiratie culinara, Electrolux continua si in anul 2017, seria „The Secret Ingredient”, dezvaluind noi secrete ale gusturilor si texturilor remarcabile. Furnizor ales de 50% dintre chefii europeni cu Stele Michelin, Electrolux prezinta in luna ianuarie povestea bucatariei nordice, avand ca ingredient secret, arome inspirate din preparate traditionale din nordul Europei.

“Aromele si preparatele scandinave sunt extrem de generoase si stau la baza multor tendinte culinare. De aceea, si in anul acesta, cu ajutorul platformei “Ingredientul Secret”, celebram noi gusturi de la nivel international si extindem experientele culinare cu retete si tehnici de preparare din bucataria nordica.” a declarat Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager, Electrolux Romania.

Cu aproape 100 de ani de experienta culinara, realizand aparatura profesionala pentru chefii de top ai Europei, Electrolux continua proiectul “Ingredientul Secret”, o platforma creata cu scopul de a extinde posibilitatile culinare in bucatariile casnice. Platforma furnizeaza indicii lunare, sfaturi si tehnici stranse in colaborare cu chefi de top si cu bloggeri culinari, iar luna aceasta ofera pasionatilor de gatit si nu numai, o experienta gastronomica cu arome din bucataria nordica si cu tehnici culinare ce vor oferi gusturi savuroase.

“Ca sa puteti prepara si sa va bucurati acasa de cele mai bune mancaruri, cuptorul CombiSteam SousVide de la Electrolux deschide o lume a posibilitatilor culinare, oferind nu doar gusturi minunate, ci si preparate sanatoase, ce isi pastreaza substantele nutritive si vitaminele.

SousVide este secretul din spatele multor preparate deosebite, pe care le intalnim si in restaurante de top, deoarece mancarea gatita la abur in pungi vidate permite prepararea acesteia in timp, pastrand gustul si textura naturale ale ingredientelor.” a completat Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager, Electrolux Romania.

 
Arome din bucataria nordica- Ingrediente secrete si obiceiuri culinare


In mod traditional, bucataria nordica are la baza ingrediente ce pot fi gasite in munti, regiunile salbatice sau de coasta. Ea este diferita, din multe privinte, de influentele culinare din zonele continentale vecine, retetele concentrandu-se indeosebi pe carne de vanat si peste. Pentru multe preparate traditionale din aceasta regiune se folosesc ingrediente conservate, din cauza iernilor lungi.
Astfel de ingrediente sunt: pestele, precum somonul si heringul, carne si vanat de elan sau caprioara, legume ca sfecla rosie, pastarnac, cartofi, varza, fasole si cereale sau fructe precum mere, pere, prune, afine si merisoare.

Preparatul cel mai des asociat cu Suedia este "köttbullar" sau chiftele. Chiftelele sunt servite cu cartofi la cuptor sau piure, sos de merisoare si un sos brun facut din smantana, fiind de obicei consumate la pranz sau cina. In Danemarca, "smørrebrød", un sandwich de secara cu diferite topping-uri, este o masa tipica de pranz, in Norvegia pestele se regaseste cu usurinta in majoritatea meniurilor, in timp ce Finlanda este influentata atat de bucataria nordica, cat si de cea estica. Aici veti gasi carne de vanat, peste, chiftele, dar si patiserie din regiunea Karelia.


“Super-alimente” din nordul Europei- Sanatoase si savuroase


Multe dintre ingredientele traditionale nordice contin acizi grasi, zaharuri si saruri care pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale si imbunatatirea sensibilitatii la insulina.
Cateva exemple de "Super-alimente” din Nordul Europei sunt:

1.    Somonul- Este bogat in Omega 3, proteine, vitaminele B si D, seleniu si magneziu. Omega 3 este importanta pentru functiile noastre cerebrale, vase si ochi, dar si pentru sistemul nostru nervos.

2.    Afinele- Contin antioxidanti, care protejeaza celulele corpului si contribuie la mentinerea sanatatii ochilor odata cu inaintarea in varsta. Afinele contin de asemenea, substante care sunt anti-cancerigene.

3.    Secara si painea de secara- Sunt o sursa buna de fibre dietetice, magneziu, fier si zinc. Aceasta ofera o saturatie mai buna si un nivel stabil de zahar in sange.