O mare parte din farmecul cadoului de Crăciun este să fie împachetat cum trebuie. Dacă mai știi să îl vinzi ochiului și frumos, jumătate din treabă e deja făcută, indiferent ce ai ales pentru cei dragi. În alte locuri ale lumii este chiar o tradiție să împachetezi singur darurile pentru cei dragi, oricât de bine se descurcă acum magazinele de firmă și marile centre comerciale.
1. Renul ca ambalaj
Luați un ciucure de la o căciulă veche sau botoșei. Dacă e roșu, perfect. Tăiați-l, dați-i o formă rotundă cu ajutorul unei foarfeci, lipiți-l cu superglue și folosiți-l pe post de nas pe hârtia simplă cu care ați împachetat cadoul. Asta după ce ați schițat, măcar în minte sau cu un creion fin fața viitorului ren, ca să știți aproximativ unde veți pune fiecare element. Lăsați-vă ideile să zburde.
Nu aveți ciucure? Desenați nasul cu un marker roșu. Important e să vă distrați. După ce ați trasat cu creionul mecanic coarnele și ochii, acum cu o cariocă neagră treceți peste linii și îngroșațile. Iar ochii umpleți-i fără teamă. Cadoul vostru deja a căpătat alt aspect.
2. Omul de zăpadă
O să aveți nevoie de hârtie albă, obligatoriu. Apoi de un carton portocaliu pe care să îl tăiați în formă de triunghi ascuțit, pe post de nas, și să îl lipiți. Nasturii omului de zăpadă îi puteți desena sau puteți cumpăra de la librărie stickerele rotunde, negre. Sau de ce nu, folositi nasturi negri subtiri.
Pe post de fular, luati o fundă. Din experiență vă spun că cel mai de efect este să ambalați cadourile dreptunghiulare în acest fel.
Efectul omul de zăpadă, poate chiar mai spectaculos, cu 3 cadouri mari.
Tot efectul omul de zăpadă, poate chiar mai spectaculos, îl puteți obține împachetând 3 cadouri mari în hârtie alb. Puneți-le unul peste altul ca să obțineți corpul omului de zăpadă, folosiți aceeași recuzită ca cea de mai sus sau desenați fără griji nasturii, ochii sau nasul cu markere sau carioci si folosiți un fular de la copil.
3. Ornamente din natură
Efect extraordinar cu ornamente din natura, simple, specifice sărbătorii
De mare efect este să folosești ornamente simple specifice sărbătorii, precum crenguțe și conuri de brad, pe care chiar nu trebuie să le cumperi. Doar să faceți un minim efort să le găsiți.
Va trebui să folosiți tot hârtie simplă de împachetat pe care să scrieți mesaje simple,, asta daca nu le'ati cumparat gata facute. E mai simplu. Dacă aveți și o fundă sau un șnur la îndemână, v-a ieșit cadoul perfect. E nevoie doar de puțină imaginație și de ce aveți prin casă. La fel de bine merg și alte elemente specifice, precum ciuperci sau fructe de pădure decorative, pe care le puteți găsi într-un loc dedicat cadourilor.
4. Atunci când nu avem timp de împachetat
Ești pe ultima suta de metri și nu ai timp de nimic? Nici de ornamente sau căutări? Ce ați spune de a împacheta cadoul în pungi simple de hârtie, pe care să scrieți cu grijă mesajul și destinatarul. Dacă nu găsiți prin casă un șnur sau o fundă, de ce să nu legați pungă cu puțină sfoară? Faceți cu grijă una sau două găuri în partea superioară, treceți sfora prin ele și legați. O să fiți surprinși de efectul obținut.
5. Cum împachetez cadoul pentru copii cu accesorii simple?
O alta modalitate de a împacheta un cadou pentru copii cu ce aveți prin casă este să folosiți multe funde vesele, sau ață mai groasă colorată, pe o hârtie simplă. Jucați-vă cu ele, legați cadoul în toate formele și pozițiile. Apoi atașați o acadea mare și o decorațiune ce v-a mai rămas prin casă de la Crăciunul trecut. Simplu și eficient!
Ela Crăciun este una din cele mai influente vedete din blogosfera de parenting din România. Prezentatoarea emisiunii Numai de bine, de la Antena 3, deține blogul www.elacraciun.ro pentru care a fost premiată luna trecută de patru ori. Platforma online a devenit unul din cele mai de succes proiecte de acest tip din România, bucurându-se lunar de peste 1 milion de cititori.
Posteaza comentariu