Dieta slovaca cu produse lactate

Nu este prima data cand se adevereste ca sarbatorile de iarna sunt cel mai mare inamic al siluetei. Fiecare lucru frumos si bun are si partea sa ”intunecata”, nu-i asa? Reuniuni cu familia si prietenii, mese festive imbelsugate, cadouri delicioase primite sub brad, cozonacul bunicii… toate si-au lasat amprenta pe talia noastra
Nu este prima data cand se adevereste ca sarbatorile de iarna sunt cel mai mare inamic al siluetei. Fiecare lucru frumos si bun are si partea sa ”intunecata”, nu-i asa? Reuniuni cu familia si prietenii, mese festive imbelsugate, cadouri delicioase primite sub brad, cozonacul bunicii… toate si-au lasat amprenta pe talia noastra. Dar nu e cazul sa ne invinuim pentru abuzurile alimentare, chiar si Mos Craciun le intelege. Trebuie sa stim sa spunem insa stop si sa revenim la stilul sanatos si echilibrat de alimentatie.

Un regim drastic nu este deloc recomandat dupa mancarurile grele in calorii, specifice sarbatorilor.
Si atunci incepem procesul de detoxifiere si slabire cu pasi marunti, dar siguri. Iar pentru asta, vom lua exemplul slovacilor, un popor care, la fel ca si al nostru, are ca traditie masa abundenta de sarbatori, cu cel putin 12 feluri de mancare, dar care stie si cateva secrete pentru a scapa de kilogramele in plus acumulate cu aceasta ocazie.


Slovacii folosesc pentru a slabi tot delicioasele lor produse lactate, pentru care sunt renumiti in intreaga lume, dar de data aceasta cu un continut scazut de grasimi.


Este binecunoscut faptul ca o dieta bazata pe proteine furnizeaza energie organismului si inhiba senzatia de foame, precum si pofta de a consuma dulciuri si alte produse nocive. O gustare sanatoasa si echilibrata din punct de vedere nutritional nu trebuie sa depaseasca insa aportul de 24 de grame de proteine.

Pentru a urma intocmai dieta slovaca, exista produsele Koliba, care aduc si in Romania gustul traditional al lactatelor din zona muntoasa a Slovaciei.

Gustari recomandate:


Dovlecei cu urda dulce Ricoletka. Urda se obtine din zerul rezultat dupa producerea branzeturilor si are un continut foarte redus de grasimi.
Sunca de curcan si Koliba calup 45% grasime.
Doua rulouri cu aceste produse reprezinta gustarea ideala intre mese.
Castraveti si Gustul untului Koliba. Serveste la micul dejun o felie de paine cu seminţe unsa cu o lingurita de Gustul Untului Koliba şi o salata din 200 de grame de castravete cu verdeata.
Ciuperci inabusite in Unt cu continut redus de grasime. Poate fi o gustare in sine sau o garnitura pentru legume.