Intotdeauna copiii sunt pe primul loc sau cel putin asa ar trebui sa fie, chiar daca parintii petrec din ce in ce mai multe ore la birou. Accesul la educatia de calitate, armonia intre orele de studiu, timpul de joaca si activitatile menite sa ii dezvolte personal si social sunt preocuparile cotidiene ale parintilor, dar si cele care determina fericirea celor mici, garantand in acelasi timp succesul adultilor de maine.
Cum poti prelucra personalitatea copilului prin joc si joaca? Nimic mai simplu - prin teatru. Ofera-i de mic un rol pentru ca el sa-si indeplineasca cu succes toate rolurile pe care va trebui sa le interpreteze in anii ce vor urma.
Copiii trebuie obisnuiti sa dea glas propriilor trairi inca de acum. Fie ca este mai emotiv, mai timid, fie ca are nevoie de mai mult timp sa se obisnuiasca cu ceilalti, la piesele de teatru puse in scena de Mozart, el va fi incurajat sa isi gestioneze rolul, iar prin joaca isi va indeplini cu succes misiunea. Adresat copiilor intre 3 si 10 ani, Teatrul Mozart incurajeaza initiativa, infrangerea emotiilor, iar rezultatele nu se lasa prea mult timp asteptate. La finalul fiecarei piese de teatru, parintii isi redescopera copilul prin prisma progresului acestuia in abordarea unei situatii noi si in fata unei audiente necunoscute.Celebra actrita Ioana Chelaru, consacrata pentru vasta sa experienta acumulata in cadrul Teatrului Tandarica, pune pe scena Mozart intreaga sa expertiza in lucrul cu cei mici. Fiecare piesa de teatru, fiecare rol fac de fiecare data apel la alte aptitudini si stimuleaza adaptarea celui mic la un nou context. Care este rolul in care se regaseste mai bine, cum reactioneaza in fata unui public necunoscut sunt intrebari care-si vor gasi raspunsul pe scena Teatrului Interactiv Mozart. Parintii isi vor cunoaste mai bine copiii, iar cei mici vor invata sa faca fata unor situatii noi.
Nevoile fiecarui copil sunt diferite si fiecare etapa are nevoie de propriul ei timp. Nici un copil nu se dezvolta in acelasi ritm sau uniform cu celalalt. Ne dorim sa crestem copii cu initiativa, creativi care vor fi adultii ce se vor ridica in picioare si isi vor sustine clar si raspicat punctul de vedere, fara teama si timiditate. Adultii de maine sunt in grija parintilor de azi, intreaga responsabilitate asternandu-se pe umerii lor. Institutiile statului nu sunt suficiente in formarea unui copil si nici nu pot cuprinde aspectele legate de dezvoltarea personala a copiilor.
Acumularea cunostintelor teoretice nu sunt suficiente in dezvoltarea adultului de succes de maine. Toate FB-urile sau rezultatele bune la olimpiade si testari nu garanteaza neaparat si succesul in viata profesionala sau inspiratia alegerii potrivite in ceea ce priveste cariera.
Posteaza comentariu