De ce trebuie să facem curățenie?!

Atunci când te muți în casă nouă, ordinea și curățenia îți dau o stare de siguranță și de liniște. Dar pe măsură ce te obișnuiești cu ambientul căminului tău, începi să nu mai observi cum se așează perdeaua, unde e poziționată masa și ce nuanță are pardoseala. Ce nu s-a schimbat este faptul că în continuare trebuie să folosești mopul, să ștergi praful sau să speli cada.

Pe lângă beneficiile evidente, iată lista cu avantajele unui mediu curat:

•    Curățenia oferă liniște și stare de confort. Îndepărtarea murdăriei și ordonarea spațiului te ajută să fii mai relaxat/ă, în timp ce un spațiu haotic îți provoacă o stare de anxietate.  
•    Curățenia este importantă pentru sănătatea fizică și psihică.

Un studiu a analizat starea de sănătate fizică a 998 persoane cu vârste cuprinse între 49 și 65 de ani, comparând nivelurile de activitate fizică cu curățenia casei. Rezultatele au arătat că cei cu cele mai curate case au fost cei mai sănătoși și mai activi.  
•    Când ai grijă de obiecte sau suprafețe, durata lor de viață este mai mare, deci economisești bani. De exemplu, dacă nu îți cureți niciodată aragazul, devine aproape imposibil să arate bine după ce grăsimea s-a încrustat.
•    Viața ta va fi mai puțin stresantă. Când petreci constant puțin timp menținându-ți casa curată, nu trebuie să lucrezi ore în șir pentru a recupera ce nu ai făcut o lungă perioadă de timp.
•    Pentru cei creativi, o casă curată ajută la procesul de creație.
Atunci când trebuie să te concentrezi, gândul îți zboară rapid la ceea ce ai în jur. De aceea, orice sursă care te poate distrage, precum o urmă de cafea pe parchet, îți reduce puterea de concentrare.

Dacă știi beneficiile, ce te împiedică să fii organizată?

1. Ai prea multe lucruri inutile  - pe parcursul vieții, strângi obiecte de care nu ai neapărat nevoie. S-ar putea să ai o colecție de pixuri sau un fier de călcat vechi pe care nu îl mai folosești. Aceste obiecte ocupă spațiu și înmagazinează praf. Sfat: donează sau reciclează lucrurile inutile.

2.  Nu ai destul timp  - Curățenia temeinică necesită timp. Când te confrunți cu sarcina curățării întregii case, s-ar putea să fii tentată să renunți înainte de a începe.

Din păcate, atunci când casa îți este dezorganizată, lucrezi mai puțin eficient, oferindu-ți și mai puțin timp liber. Sfat: petrece 30 minute zilnic pentru curățenie, astfel încât să nu pierzi în weekend o zi întreagă. Dacă nu poți 30, încearcă 15. Și înarmează-te cu produse eficiente, precum cele din gama ASEVI Gerpostar.

3.  Uiţi cât de bine este să păstrezi curățenia - Din păcate, odată ce casa ta este ordonată și curată, e mai ușor să calci strâmb gândindu-te că nu contează. Lași jacheta pe podea, lași să îți curgă cafeaua pe aragaz etc. Și te întorci într-un cerc vicios.  Sfat: amintește-ți că oamenii organizați, care mențin curățenia, sunt mai sănătoși – atât fizic, cât și psihic.

Produsele de curățenie din gama ASEVI Gerpostar conțin dezinfectant și combină puterea de curățare cu eficienţa bactericidă.

Soluțiile acționează în contact direct cu suprafețele, curățând și dezinfectând în profunzime chiuvete, grupuri sanitare, căzi de baie, gresie, faianță, aparatură electrodomestică, terase, jucării și obiecte pentru bebeluși. Poți opta și pentru o cantitate mare (profesională) de produs, care să îți ajungă mai mult timp.  Important e că vei fi mai puțin stresată și, la finalul zilei, vei avea mai mult timp pentru tine și cei dragi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod