Pentru a oferi consumatorilor români o alternativă locală în oferta spumantelor internaționale destul de vastă, Crama Carastelec a lansat în primăvara acestui an gama de spumante Carassia. Produsă exclusiv prin metoda tradițională, „champenoise”, adică prin maturare în sticlă, noua gamă conține trei produse distincte: Carassia Blanc de Blancs Brut, Rosé Brut și Classic Extra Brut, acestea putând fi consumate atât la ocazii importante, cât și în viața de zi cu zi.
„Întrucât în lanțul muntos din nord-vestul Transilvaniei există toate condițiile pentru producția unui vin spumant de calitate, misiunea noastră este ca savoarea acestuia să se regăsească în fiecare sticlă Carassia, astfel încât această gamă să devină un adevărat ambasador al acestei regiuni”, a declarat Negele Enikő, Brand & Marketing Manager Crama Carastelec Winery
Potrivit reprezentantei Cramei, Carassia este un mod de expresie în care se recunoaște caracterul „Grand Cru” al cramei din Carastelec, unicitatea noilor vinuri spumante fiind oferită de terroir și de maturarea îndelungată în sticlă a spumantului.
Elegante, aromate și cu o textură cremoasă, cele 3 vinuri din gama Carassia au la bază soiuri de Chardonnay și Pinot Noir, fiecare ediție a spumantelor reflectând anul de recoltă. Carassia este produsă exclusiv din struguri din podgoria proprie, prin selecția și îngrijirea corespunzătoare a recoltei destinată din start vinului de bază folosit la producerea vinurilor spumante. Spumantele sunt deja disponibile în numeroase magazine de specialitate și restaurante din țară.
Cum se asociază corect un vin spumant cu un preparat culinar
Potrivit reprezentanților Carastelec, momentele speciale din viața cotidiană nu reprezintă singurele ocazii în care se poate consuma un vin spumant, acesta se recomandă a fi servit și în situații obișnuite, fiind ușor de asociat cu numeroase preparate culinare, din diverse bucătării.
„Având în vedere istoricul spumantelor la noi în țară, observăm că acestea sunt consumate cu precădere în momentele de sărbătorire și evenimente importante din viața românilor. Cu toate acestea însă, unul dintre obiectivele noastre este să le arătăm acestora că un vin spumant poate fi consumat în orice moment al zilei, înlocuind cu succes vinurile liniștite, este un accesoriu bun pentru a crea momente speciale”, a menționat Negele Enikő.
Astfel, gustul elegant și cremos specific complexității unui Chardonnay este recomandat a fi savurat alături de brânza proaspătă de capră, sparanghel, sushi, pește și ficat de gâscă (foie gras), devenind astfel un bun acompaniament pentru micul dejun. De asemenea, spumantul de un galben pal strălucitor, plin de viață, poate fi completat perfect cu căpșuni și caviar de somon, oferind un postgust complex cu note armonioase de fructe și drojdie, cu arome persistente de ulei citric, piersici și brioșă.
Nu în ultimul rând, notele puternice ale Pinot Noir-ului maturat într-un timp mai îndelungat pot fi servite lângă carnea de rață sau de iepure, somon, ciuperci, dar și mâncăruri thailandeze. Pentru a intensifica aromele vioaie de zmeură și frag proaspăt și cele de brioșă și drojdie provenind din maturarea îndelungată în sticlă, un rosé elegant și proaspăt deschide cu bucurie orice eveniment, însă poate fi consumat și la un picnic sau o cină romantică.
Posteaza comentariu