Multă lume confundă conservele cu alimentele semipreparate, fără să știe că cele două nu au nimic în comun. Semipreparatele înglobează o serie de aditivi alimentari foarte periculoși, care prezintă potențial cancerigen, au un aport mare de zahăr și nu conțin nutrienți. Consumate pe termen lung, conduc la carențe nutritive determinate de aportul caloric mare și acumularea de grăsimi rele. În schimb, conservele de calitate nu conțin aditivi și pot fi mai bogate în vitamine și nutrienți decât alimentele proaspete, păstrate la frigider mai multe zile la rând.
Peștele la conservă este o alternativă sănătoasă și mai economică la peștele proaspăt, pentru că nu își pierde proprietățile pe care le are în stare proaspătă, devenind astfel superior celui supus procesului de înghețare-dezghețare practicat de multe supermarketuri. Încearcă conservele Eva, preparate din cele mai bune părți ale peștelui, și bucură-te de calitatea premium a gustului desăvarșit, sănătos și natural!
Conserva de pește reprezintă o sursă eficientă de grăsimi bune, esențiale pentru funcționarea organismului în parametri optimi. Spre exemplu, o conservă de sardine conține la fel de mult calciu cât două pahare de lapte. Mai mult, este sățioasă și poate fi un ingredient versatil în diferite rețete. Folosește conservele Eva în salate, paste sau sandvișuri delicioase! Acest produs acoperă necesarul zilnic de calciu, minerale, proteine de înaltă calitate și acizi grași esențiali.
Nu evita nici legumele conservate imediat după ce au fost culese, care își păstrează în acest fel toți nutrienții. Conserva de spanac, de exempu, poate avea mai multe proprietăți decât alimentul aflat în stare proaspătă, care își pierde 80-90% din vitamina C în doar 2 zile. Un alt exemplu relevant sunt conservele de roșii, cu un conținut mai mare de antioxidanți decât cele în stare naturală.
Dar pentru că niciodată nu strică să sufli și în iaurt, consultă cu atenție eticheta produselor vizavi de conținutul conservelor cât și perioada de valabilitate. În plus, ai grijă să le depozitezi într-un loc întunecat și răcoros, deoarece căldura poate distruge vitaminele sau altera conținutul. Chiar dacă sterilizarea conservelor se face sub presiune, la temperaturi de peste 117⁰C, iar mâncarea poate rezista fără conservanți timp îndelungat (2-4 ani), totuși, odată desfăcute, acestea trebuie păstrate la frigider și consumate în 24-48 ore.
Fie că sunt ambalate în cutii metalice sau în borcane de sticlă, se păstrează foarte bine fără conservanți artificiali, fiind sterilizate prin căldură. Astfel, valoarea nutritivă a alimentelor nu suferă modificări majore în comparație cu cea a produselor proaspete, fiind influențată de cele mai multe ori în bine.
© Copyright:
Posteaza comentariu