14thLANE este unul dintre acele locuri care o sa iti intre imediat pe sub piele. Pentru ca are toate ingredientele pe care le cauti de obicei atunci cand iesi in oras: design, cafea buna, muzica in surdina, vinuri bune, cocktail-uri impecabile si mancare de exceptie. 14thLane cuprinde mai multe restaurante cu 5-6 tipuri de bucătării şi gazduieste peste 400 de locuri. Printre altele, o cafenea, bucătărie americană, italiană, asiatică.
Pentru ca, desi este un spatiu mare, iti este mai mare dragul sa astepti si sa privesti cum ti se prepara cafeaua, pentru ca atmosfera este una relaxata, iar design-ul minimalist te cucereste si te face sa te uiti cu atentie si placere la fiecare detaliu.
14thLane a fost abordat ca un food-court - mai multe zone și bucătării specializate oferind experiențe diverse bazate pe îmbinarea dintre design și gătit. Povestea amenajării e legată de cea a primului tramvai electric din București, de unde a fost preluat numele și câteva elemente de design.
La capitolul design s-au implicat: Yellow Office architecture // Vladimir Mindru, Ana Irina Bălănean. „Foarte importanta este interactiunea clientului cu spatiul. Desi deschis in totalitate, restaurantul concentreaza publicul in mai multe puncte, dinamizand si articuland acest spatiu. Vizual, preia elemente retro si integreaza elemente legate de istoricul zonei. Ele se vor regasi intr-un spatiu care va functiona ca un <food market> – zone cu caracteristici diverse vor crea un caracter unitar, un ansamblu.”, a declarat Arh. Vladimir Mindru, Yellow Office.
Primul tramvai electric din București avea numărul 14. Pornea de la „Uzina Electrică”. După un secol, vis-a-vis de fosta uzină se construiește un imobil cu restaurant la parter, care primește numele primei linii de tramvai. Proiectul a fost abordat ca un food-court. În spațiu s-au realizat mai mulți poli - bucătării diferite - funcționând ca un mecanism alveolar: zonele se deschid pe rând în funcție de oră. Rezultat: o gamă mai largă de experiențe bazate pe îmbinarea dintre design și gătit. Din povestea cu tramvaiul 14 nu s-a păstrat doar numele. Printre elementele folosite apar o șină de tramvai inserată în pardoseala industrială și desene tehnice ale unei locomotive gravate în placajul pereților.
Materiale, texturi, lumini au fost alese astfel încât să ofere experiențe vizuale și tactile variate. În spatele ușilor metalice industriale se profilează lămpi cu lumină caldă, blaturi din terrazzo sunt așezate peste placări cu lemn, sub tejgheaua metalică, barul este îmbrăcat în piele.