Lasa o prima impresie de neuitat la evenimentele corporate

Cinele de afaceri, galele si conferintele se numara printre tipurile de evenimente care pot garanta succesul unei afaceri. Castelul din Inima Orasului este locatia ideala pentru evenimente corporate in Bucuresti!

Infuzia de tehnologie ascunsa in spatele elegantei arhitecturale precum si profesionalismul echipei dedicate trup si suflet evenimentelor fara cusur sunt doar doua dintre apanajele Castelului din Inima Orasului care garanteaza succesul oricarui eveniment. Insa dincolo de toate acestea, secretul reusitei este relationarea intre invitati si mesajele pe care oamenii le transmit unii celorlalti prin limbajul non-verbal. Tocmai de aceea, Le Chateau prezinta astazi cateva trucuri pentru a transmite mesajele potrivite prin limbajul trupului si mai ales, cum pot fi descifrate mesajele transmise de ceilalti.

Bine ai venit
 

Atunci cand ne simtim bine in compania unei persoane, cand suntem cu adevarat acaparati de o discutie sau cand ne bucuram ca am cunoscut pe cineva, corpul are cateva reactii din instinct, destul de subtile insa care pot fi mai graitoare decat 1000 de cuvinte.

Intr-o astfel de situatie, sprancenele se arcuiesc usor iar muschii faciali si precum si cei ai bratelor se relaxeaza. Mai mult de atat, acestea pot porni intr-o pozitie usor departata de corp, ca si cum ar fi pregatite sa ofere o imbratisare.
 
Nu te poti baza pe mine

 
Cel mai clar indiciu ca nu te poti baza pe o persoana, sunt specialistii, este faptul ca intarzie nepermis de mult si ca nu anunta acest lucru. Desigur, atunci cand exista un temei si o informare prealabila sau in cel mai scurt timp posibil, nu este un semn de indoiala. Totusi, conceptul de fashionably late nu este un indiciu bun in cadrul unui eveniment de afaceri, asa cum ar fi o gala, o conferinta sau o cina.
 
Comunicarea in oglinda
 
Un astfel de gest arata interesul fata de discutia in curs de desfasurare.
Comunicarea in oglinda se refera la faptul ca interlocutorii isi vor adapta ritmul vorbirii, uneori si al gesturilor pentru a fi sincronizat cu ritmul in care vorbeste celalalt. O astfel de reactie naturala nu arata doar dorinta de comunicare ci si dorinta de a gasi subiecte si interese comune cu celalalt.
 
Nu stiu sau ascund adevarul
 
Detectivii si psihologii sunt specialist in aflarea veridicitatii discursului unei persoane in functie de micile indicii ale corpului. De aceea, unii dintre ei sunt de parere ca oamenii care nu stapanesc foarte bine ceea ce afirma sau incearca sa ascunda adevarul intr-un fel sau altul, isi ridica usor umerii. Un alt indiciu poate fi privirea. Se crede ca oamenii care mentin un contact vizual sunt intotdeauna sinceri insa specialistii au constatat ca oamenii care au ceva de ascuns mentin un contact vizual prelungit si mai intens decat in mod normal pentru a-si convinge interlocutorii de falsa lor sinceritate.
 
Un gest mic, o impresie buna vesnica
 
Cercetatorii germani au desfasurat un mic studiu intr-o sala de concerte si au ajuns la concluzia ca violonistul care a interactionat direct cu publicul, prin limbaj non verbal, schimburi de priviri si inclinari ale capului ca recunoastere a felicitarilor individuale primite din sala a fost mai apreciat decat alti artisti.
Tocmai de aceea, unul dintre cele mai simple moduri prin a castiga atentia si chiar simpatia interlocutorilor in cazul unei cine sau a unei conferinte, desigur, cu un numar relativ restrans de persoane este un o privire sau un zambet adresat in mod particular fiecarui interlocutor in parte.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod