Tinerii cu vârste între 14-24 ani sunt așteptați să își cunoască modelele, care îi vor încuraja și motiva prin exemplu personal să facă alegerile potrivite, povestindu-le despre provocarile care-i așteaptă, dar care nu trebuie să-i oprească din a-și continua drumul sau a-și asculta vocația. Evenimentul se desfășoară în intervalul orar 14:30 – 16:30, la Facultatea de Marketing – ASE (sala Aula Magna).
În aceasta a patra zi a Conferințelor, invitații speciali sunt: Doina Rusti – scriitoare, Paul Badea – antreprenor și Emil Răzvan Gatej – conferențiar doctor în psihologie.
„Un personaj de-al meu spune: ‚Drama mea se leagă de cărţi. Unii îşi pierd auzul. Alţii îşi pierd pofta de mâncare. Eu nu mai am niciun chef să citesc. Iau o carte în mână, mă uit la ea şi o pun la loc. Nu daţi vina pe timpuri, pe televizor şi pe stupidocraţie! În cazul meu este vorba despre patru bărbaţi, patru creaturi ieşite de sub pulpanele mantalei lui Aurelius.’ Pentru fiecare om există un moment de îndoială, când orice act devine imposibil. În astfel de momente, când nu știi încotro s-o iei, când ai presimțirea că te vor călca în picioare armate întregi de învingători, ei, bine, în timpuri de ratare clară, când nimeni nu te mai iubește, există un mod simplu de a ieși pe altă ușă, de a intra în alt joc. Iar mie îmi place cel mai mult să vorbesc despre când, unde și cum găsim această ușă, fragilă, ca o petală de crin” declară Doina Rusti.
„Cred în puterea creatoare a imaginției și în lucrurile minunate pe care o minte deschisă le poate realiza. Sunt mereu dornic să aflu lucruri noi și mă bucur în fiecare zi de ceea ce reușesc să fac – cred că a lua în ‚glumă’ seriozitatea taskurilor de zi cu zi ne ajută să le rezolvăm mai repede. Îmi plac provocările și felul în care îmi solicită inventivitatea, pentru că viața e mai plină de culoare astfel. Antreprenoriatul înseamnă 1% inspirație și 99% transpirație sau, de fapt, chiar 100% echipă – daca organizația nu este un ‚ceas elvețian’ atunci nu funcționează corect. Oamenii sunt motorul unei afaceri.” spune Paul Badea.
„Această dureroasă răsturnare a valorilor o simt acum mai mult decât oricând. Procesul despre care vorbim are loc atunci când oamenilor li se solicită să atingă un statut cât mai înalt, fără însă a li se oferi mijloacele necesare. Acest lucru îi determină să acționeze contrar valorilor tradiționale, reale, pentru a obține beneficii sociale unanim recunoscute, precum bunăstarea. În acest caz, oamenii constată că, pentru același beneficiu social se poate acționa tradițional sau imoral (să luăm cazul universităților: studenții constată că a învăța, a avea carismă sau a fi pricepuți la copiat garantează același rezultat). Acest fenomen definește anomia societății românești și face ca tot mai mulți tineri performanți din diverse domenii să plece din țară și să se îndrepte spre societăți cu tradiție, mai stabile și în care astfel de fenomene sunt mult mai izolate. Pe termen lung, consider că vom asista la o luptă a valorilor cu nonvalorile, în urma căreia va rezulta, probabil, după mult timp de degringoladă, o societate mai ”sinceră” și mai adecvată nevoilor reale ale indivizilor. Aceasta este varianta optimistă pentru care noi, cei conștienți de această inversare de valori, trebuie să luptăm.” consideră Emil Razvan Gatej.
Participarea la conferințe este GRATUITĂ.
Joi afli cheia succesului în literatura, antreprenoriat și psihologie la Conferințele BookLand Evolution
Joi, 22 septembrie 2016, continuă la București seria de toamnă-iarnă a Conferințelor BookLand Evolution (ediția a 3a), cel mai amplu proiect socio-cultural, care oferă liceenilor și studenților o oportunitate inedită de dezvoltare prin discuții libere, bazate pe experiențe personale și interacțiune directă cu personalități marcante din România.