Interviu cu Georgiana Dragomir: „Sunt foarte prezenta in viata copiilor mei si incerc cat pot sa mentin balanta intre munca si familie”

Mereu cu zambetul pe buze, tenace si pasionata de fiecare activitate in care se implica, Georgiana Dragomir este Managing Directorul Grapefruit, una dintre cele mai importante agentii de User Experience si Consultanta in Digital din Romania si CEE, a invatat cum sa tina balanta intre intense viata profesionala si viata de familie. Mai multe despre Georgiana aflati din acest interviu acordat in exclusivitate pentru Eva.ro.
- Cine este Georgiana Dragomir versus Georgiana Dragomir de la inceputul carierei in publicitate?
Sunt aceeasi Georgiana motivata si pasionata de ceea ce fac. Aceeasi Georgiana plina de energie si care mereu cauta provocari noi, ca sa nu se plicitiseasca, insa acum, cu mai multa experienta, care ia decizii in urma unei analize, nu bazate pe intuitie cum se intampla acum 10 ani. 

- Care sunt cele mai importante lectii pe care le-ai invatat pana acum in cariera?
Am invatat ca daca nu aprofundezi domeniul in care activezi si nu te auto-depasesti, nu poti avea rezultatele pe care ti le doresti. Dar cea mai importanta lectie pe care am invatat-o este ca oamenii sunt diferiti si ca trebuie sa iti calibrezi asteptarile in functie de personalitatea fiecaruia. Inca lucrez la asta si tot ma mai trezesc ca actionez cateodata fara sa iau in calcul ca poate cel de langa mine nu poate sustine ceea ce ma gandesc eu ca ar trebui sa fie evident, clar si simplu de facut. 

- Cine sunt oamenii care ti-au influentat cel mai mult cariera pana acum si de ce / cum?
Intr-un mod constant si consecvent, cel care mi-a influentat cariera si m-a ajutat sa cresc mereu a fost si este Marius Ursache, fondatorul Grapefruit. De la el am invatat extrem de multe lucruri, desi unele aspecte le-am adaptat dupa personalitatea mea, dar am extras esenta si valoare din fiecare "lectie".
De asemenea, incerc sa „fur” de la sotul meu permanent cate ceva, desi el activeaza intr-un domeniu aflat la polul opus, insa aplic si adaptez ceea ce se potriveste si ma face pe mine sa ma simt confortabil sa implementez. 

- Cum s-a nascut pasiunea pentru digital?
Migrarea catre digital a venit cumva la impuse :).
Cat am fost in concediu de maternitate cu primul copil, Grapefruit si-a schimbat directia si a migrat complet spre digital. Am revenit la birou si am gasit o firma complet diferita fata de ceea ce lasasem cu un an in urma. Initial am opus rezistenta inconstient si nu imi gaseam locul, insa in timp, am descoperit magia digitalului si oportunitatile nemarginite, iar acum nu ma vad lucrand pe alt segment de business. I love digital! 

- Se stie ca publicitatea este un domeniu foarte solicitant. Cum reusesti sa te imparti intre cariera si viata personala?
Este foarte simplu, o fac natural si imi iese de minune. Sunt zile extrem de solicitante si mai raman peste program, dar asta se incadreaza la exceptii. In rest, programul meu este pana la ora 17:00 si dupa-amiaza o petrec cu familia. Mai mult, intre 13:00-14:00 merg sa il iau pe Roman,  baiatul cel mare, de la scoala si il duc acasa. Sunt foarte prezenta in viata copiilor mei si incerc cat pot sa mentin balanta intre munca si familie, astfel incat sa nu neglijez nicio parte. 
Evident, cand sunt aspecte importante si strategice pentru companie, ma ocup cu prioritate, insa am invatat sa nu spun Da la orice solicitare si sa nu mai fiu eu one man show. 

- Cum stii cand sa tragi linia intre ele si cand sa spui nu?
Da, exact ce spuneam mai sus. Desi este foarte greu, invat in fiecare zi sa gandesc si sa aleg activitatile strategice pentru companie de care sa ma ocup si sa spun nu sau sa deleg task-uri pe care nu ar trebui sa le fac eu. Evident, mai calc stramb cateodata, dar cand realizez ca nu am facut ceva important, ma redresez imediat. 

- Ce plusuri consideri ca ai adus agentiei de cand o conduci?
Sa inteleg ca aceasta este momentul in care ma laud singura :). 
Incepand de la dublarea cifrei de afaceri, a profitului si pana la rata de succes in castigarea pitch-urilor de aprox 90% ce sa mai adaug? Glumesc :).
Am adus multe plusuri agentiei, pentru ca o cunosteam cu bune si rele si am stiut exact ce functioneaza si ce nu. 
Insa, cea mai importanta realizare pentru mine este echipa Grapefruit din acest moment. Suntem o echipa extrem de unita, performanta si pasionata, iar fara ei nu reuseam sa fac nimic. Poate singurul merit al meu din acesti ani este ca m-am straduit sa pastrez oamenii buni in agentie, sa ii ajut sa creasca alaturi de mine si chiar sa ma despart de cei cu care nu mai eram comptatibili, toate avand ca scop final consolidarea unei echipe performante. 

- Cum esti ca mama si sotie?
Sunt o persoana extrem de calma si toleranta, in general. De cele mai multe ori copiii mei profita de asta din plin si incerc sa ma "educ", insa greu reusesc. Am foarte multa rabdare cu ei, le explic de 1000 de ori acelasi lucru si greu imi ies din fire. Este un avantaj dar si o slabiciune pe care o exploateaza copii :). 
Ca sotie, la fel. De fel nu sunt o persoana conflictuala si mereu caut sa gasesc o solutie de mijloc, inainte de a intra in furtuna.
Dar stiti vorba aia (sunt Taur): nu enervati un Taur, ca atunci cand se porneste, greu il mai opresti. Ma pornesc mai greu, dar ar fi bine sa nu ajung la punctul culminant. 

- Ce iti doresti cel mai mult de la viata privata?
Desi poate e un raspuns plictisitor, imi doresc sa fim sanatosi. Nimic nu consider mai important in viata decat sanatatea. Vorba soacrei mele, cand discutam despre copii la un moment dat: destepti ii facem, frumosi ii facem, daca sunt seriosi si muncitori, vor avea si bani, insa sanatatea nu prea o putem controla noi. 

- Ce sfaturi ai da femeilor care te citesc acum despre cum sa se poata dedica in egala masura vietii private si celei profesionale?
Sunt sigura ca orice femeie poate gasi un echilibru in viata.
Daca nu l-a gasit pana acum, inseamna ca trebuie sa schimbe ceva. La un loc de munca unde predomina serile si weekendurile lucrand, inseamna ca sigur ceva nu este in regula. Pe langa faptul ca familia are nevoie de tine, unde mai incape si timpul personal in care sa faci ceea ce iti place pentru a-ti incarca bateriile. 
Singurul aspect pe care l-as mentiona ar fi ca o femeie in aceasta situatie sa analizeze bine care sunt prioritatile ei si sa ia o decizie care sa o satisfaca pe termen lung. 

- Care au fost cele mai mari sacrificii pe care consideri ca le-ai facut pe plan personal pana acum?
Timpul meu personal, dar este un sacrificiu asumat. Nu imi mai permit sa dorm pana la 12 ca in facultate si este normal, este o evolutie fireasca, insa mi-ar placea sa pot calatori mai mult decat am facut-o in ultimii ani. De anul viitor ma gandesc serios sa reglez asta si sa imi planific macar o vacanta pe an, impreuna cu sotul meu, in care sa si dormim pana la 12 :). 

- Ce pasiuni ai si cum le intretii?
Pasiunile care mi-au mai ramas sunt dormitul in weekend pana la 8-9, mersul la restaurant sau un film la cinema :). Astea au devenit de fapt extravagante. Alte pasiuni nu imi permite timpul sa am si m-am obisnuit cu asta. Am gasit un echilibru, cat se poate, cu un job full-time, familie si alte activitati extra si incerc atunci cand simt ca nu mai fac nimic pentru mine, sa gasesc o metoda de "evadare". 

- Cum arata o zi din viata ta?
Va spun cum arata o zi in aceasta perioada, desi am si zile mai lejere.
Eu si sotul meu mai avem si o sera de legume, iar in ultimele luni noi personal ne-am ocupat de livrari, pentru ca, „avem prea mult timp liber”.
Glumesc, evident.
Ma trezesc la 07:00, il pregatesc pe Roman de scoala, apoi pe Calin de gradinita si la 08:30 merg la piata sa livrez produsele en-gros. Pe la 09:00-09:30 ajung la birou, pana la ora 13:00 cand merg sa il iau pe Roman de la scoala si sa il duc acasa. Apoi, raman la birou pana la 17:00, iau copiii si programul de seara variaza: mergem la sala de catarat sau alte sporturi/ateliere pentru copii, la sera sa luam produse pentru a doua zi pentru livrat, iesim toti patru cu bicicletele sau in parc. 
Dupa ora 22:00, atunci cand copiii dorm, daca mai apuc, incerc sa ma uit la un film, sa citesc sau sa lucrez, daca am ramas in urma. Spre exemplu, la acest interviu am raspuns seara, dupa ce am culcat copiii :).