Grants4Apps 2017: proiecte şi idei inovatoare în domeniul sănătăţii digitale pot primi sprijinul Bayer în valoare de 50.000 de euro

Compania Bayer invită startup-urile şi companiile cu experienţă în domeniul sănătăţii digitale să aplice pentru finanţare în cadrul ediţiei 2017 a Grants4Apps, a cincea ediţie a programului la nivel mondial. În acest an, Bayer are în vedere, în principal, sprijinirea soluţiilor digitale inovatoare în domeniul sănătăţii menite să rezolve o serie de provocări din sectoarele comercial şi de dezvoltare şi cercetare ale diviziei de farmaceutice a companiei.

Astfel, în cadrul ediţiei din acest an a programului Grants4Apps, sunt deschise două linii de finanţare:

- Accelerator: această linie de finanţare vizează proiecte care integrează noile tehnologii şi modele de afaceri.

Linia de finanţare este deschisă pentru startup-uri specializate în domeniul sănătăţii digitale ce pot depune aplicaţii în perioada 1 aprilie - 31 mai 2017. În cadrul acestei linii, până la 5 proiecte vor primi finanţare în valoare de 50.000 de euro.

- Dealmaker: prin această linie de finanţare sunt vizate soluţii şi proiecte menite să rezolve aspecte şi provocări de afaceri specifice. Linia de finanţare este deschisă pentru companii cu experienţă ce pot adresa nevoi specifice ale diviziei de farmaceutice a companiei. Companiile pot depune aplicaţii în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2017.    

În plus, linia de finanţare Accelerator este deschisă pentru soluţii inovatoare digitale menite să sprijine furnizorii de servicii medicale sau pacienţii, precum şi produse dedicare prevenirii sau diagniosticării afecţiunilor şi îmbunătăţirii proceselor de-a lungul lanţului valoric din domeniul farmaceutic.

Pe lângă sprijinul financiar alocat dezvoltării, startup-urile vor primi în mod gratuit spaţiu de lucru în cadrul sediului Bayer Pharmaceuticals din Berlin în perioada septembrie - noiembrie 2017, mentorat şi sfaturi profesioniste despre extinderea afacerii, cercetare de piaţă, planificare financiară şi atragerea investitorilor.

Obiectivul acestor start-up-uri este de a îşi dezvolta produsele şi modelul de business astfel încât să poată obţine finanţare din alte surse după încheierea programului G4A.

Mai multe informaţii despre program şi liniile de finanţare sunt disponibile pe site-ul Grants4Apps, la adresa http://www.grants4apps.com/berlin. Peste 100 de experţi Bayer vor fi implicaţi în procesul de evaluare a aplicaţiilor în urma căruia vor fi desemnaţi câştigătorii. De la înfiinţare, Programul Bayer Grants4Apps a înregistrat peste 1.000 de aplicaţii din peste 70 de ţări.
Peste 50 de aplicaţii au primit granturi, iar în prezent, Grants4Apps derulează şi susţine proiecte în 22 de ţări printre care şi România.