Specialiștii centrului de transformare corporală Bodyshape Transformation Center au analizat situația din industria de fitness din România și au întocmit un raport care prezintă cât de mult sunt obișnuiți românii să facă sport și cum influențează mișcarea și sănătatea fizică bunul mers al unui business.
Irina Alionte, fondatorul Bodyshape Transformation Center, a prezentat rezultatele în cadrul unei întâlniri informale cu managerii unor cunoscute companii din România cărora le-a enumerat și motivele pentru care un antreprenor poate avea mai mult succes dacă își alocă timp pentru sport, iar un angajat devine mai eficient dacă face mișcare și este sănătos.
“Conform statisticilor, 50% din cei care își fac abonamente la sălile de fitness clasice, unde fac mișcare singuri, renunță a mai merge în primele 3 luni. 20% dintre aceștia nu folosesc abonamentul niciodată, deși îl au activ. România se află pe locul 2 în Europa în ceea ce privește sedentarismul și locul 3 ca populație supraponderală. Doar 15% din cei care fac sport la sală singuri reușesc să își atingă obiectivele. Restul de 85% au nevoie de suportul unui antrenor ori să meargă la ore de grup. Nu toți își permit un antrenor personal, iar soluția este să meargă la ore de grup, cu antrenori care personalizează însă exercițiile în funcție de gradul de pregătire al clienților, așa cum procedăm și la Bodyshape. Le înțelegem traseul de până atunci, obiectivele, și îi ajutăm să le obțină prin sport, nutriție și coaching. Pentru noi, progresul e important, nu perfecțiunea”, declară Irina Alionte.
Sedentarismul se regăsește și în mediul oamenilor de afaceri. Aceștia pun, de multe ori, business-ul pe primul lor, în defavoarea sănătății lor fizice. Lipsa activității fizice afectează însă în mod direct și bunul mers al afacerii.
“Este important ca, în postura de antreprenor, să nu te îmbolnăvești pentru a putea manageria business-ul fără întreruperi. Este important și ca angajații tăi să fie sănătoși, mulțumiți și recunoscători pentru a se implica în mod firesc în bunul mers al afacerii și să fie mai productivi. De aceea, atât ca antreprenor, cât și ca angajat, este important să ai timpul tău alocat sportului, care îți va aduce multe beneficii: Silueta se îmbunătățește. Capeți o mai mare încredere în forțele proprii, în propria imagine. Te simți mai bine în propria piele; Exercitiile fizice previn îmbătrânirea creierului. Ne vom putea bucura de business, pe termen lung, și la o vârstă înaintată. Este dovedit faptul că sportul previne și apariția Alzheimer-ului; Funcția inimii este îmbunătățită. Bolile de inimă sunt prevenite; Ai un ten mai curat, semnele îmbătrânirii sunt estompate; Crește rezistența la stres. După o zi aglomerată, stresantă, poți merge la antrenament, te va reseta complet, îți va da mai multă energie și vei putea lucra, dacă e nevoie, seara, încă două ore apoi. Dacă îl faci dimineața, ai energie pentru întreaga zi; Ești mai fericit, mai motivat, mai puțin depresiv prin creșterea secreției de endorfine și dopamină; Crește pofta de viață, te bucuri de familie și prieteni, de hobby-urile tale; Ai un somn mai bun și vei fi mai productiv la muncă a doua zi; Este cel mai bun medicament natural și cel mai accesibil. Vei fi mai sănătos, iar banii pe care i-ai fi putut da pe medicamente și spitalizări îi vei putea economisi; Vei trăi mai mult și mai bine. Este important ca o viață lungă să fie și o viață sănătoasă, de care să te poți bucura."
O companie va avea de câștigat dacă investește în sănătatea angajaților. Acestea sunt doar cinci efecte pozitive:
Creșterea ROI (return of investment) – scăderea costurilor medicale, scăderea absenteismului; Reducerea numărului de zile de concediu medical. Incidența îmbolnăvirilor scade; Creșterea VOI (value of investment) – creșterea productivității angajatilor, creșterea nivelului de retenție al personalului, atragerea de noi talente din piață; Apreciere. Creșterea loialității față de companie; Întărirea coeziunii sociale la nivel de echipă, departament, colectiv. De aceea multe companii mari au început să investească în sport și să aibă propriile centre de fitness pentru angajații lor. Aceștia vor dau mult mai mult randament apoi. Sunt companii care ne solicită să manageriem aceste centre de fitness ori să organizăm team building-uri motivaționale pentru angajații lor”, concluzionează Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Center (www.bodyshapetransformation.com).
Bodyshape Transformation Center este sala de sport din zona Aviației, unde, anul trecut, sute de bucureșteni, mulți corporatiști, au ajuns în forma fizică dorită și au dat jos peste 1,5 tone de grăsime, prin antrenamente de 45 de minute, de trei ori pe săptămână. Specialiștii de la Bodyshape Tranformation Center au ajutat mii de bucureșteni să slăbească sănătos, în special prin programul 6 Week Challenge, prin care se pot slăbi 6 kilograme în 6 săptămâni. Rezultatele sunt datorate îmbinării a trei piloni: antrenamente ghidate, nutriție personalizată și coaching pentru motivație și pentru a scăpa de mâncatul emoțional.
Sesiunile de coaching sunt urmate în paralel cu antrenamentul la sală, supravegheat de instructori cu expriență, mulți dintre aceștia campioni internaționali la diverse sporturi, obișnuiți astfel cu tot ce înseamnă pregătire psihică înaintea unei competiții. Având această componentă de coaching, cei care intră în lupta cu kilogramele în plus vor fi mult mai motivați, vor face sport cu plăcere, nu vor mai fi tentați să renunțe și își vor atinge obiectivele în timpul alocat de la bun început.
© Copyright:
Posteaza comentariu