A 2-a ediție a Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei organizată de OMV Petrom a ajuns la final. 270 de elevi din liceele tehnologice și școlile profesionale din județele Gorj, Dâmbovița, Argeș și Bacău fost pregătiți pentru viitoarea lor meserie prin profilare vocațională, ateliere de dezvoltare personală și ateliere de pregătire profesională. Alături de elevi, în tabără au fost prezenți și 55 de profesori care au urmat cursuri de dezvoltare a competențelor de lider în managementul educațional organizate de Centrul Național pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Eurostudy.
Timp de 5 săptămâni, viitorii meseriași au trecut printr-un program intensiv de dezvoltare personală și profesională.
Atelierele de dezvoltare profesională s-au desfășurat sub îndrumarea unor mentori cu experiență în meseriile incluse în program. În fiecare serie, elevii au dezvoltat un proiect specific meseriei lor: Seria Petrol și Gaze – exercițiu Kaizen (îmbunătățirea proceselor de lucru pentru rezolvarea problemelor și eliminarea ineficiențelor în activitatea de producție) alături de specialiști din OMV Petrom; Seria Electric, Electronică și Electromecanică – construirea unei machete care prezintă un oraș sustenabil – Târgu Jiu eficientizat din punct de vedere energetic și urbanistic.
Elevii au fost îndrumați de Claudiu Butacu și Mihai Toader Pasti – inițiatorii proiectului EFdeN; Seria Mecanică – la atelierul renumitului pilot auto Gabriel Onofrei elevii au învățat să construiască 4 bănci, care vor fi amplasate în centrul orașului Brașov; Seria Construcții și Electric – crearea unui foișor sustenabil din punct de vedere energetic, alimentat cu energie solară sub coordonarea echipei EFdeN si Seria Turism și Alimentație – pregătirea și organizarea unei cine festive pentru 50 de invitați în incinta Castelului Bran sub îndrumarea lui Chef Cezar Munteanu și American Hotel Academy.
În total, în cele două ediții ale Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei (2015 și 2016) au fost formați 470 de elevi (electricieni, constructori, operatori sondă, bucătari, croitori și frizeri) și 95 de profesori din 38 licee tehnologice și școli profesionale din județele Prahova, Gorj, Dâmbovița, Bacău, Argeș și au fost acordate 60 de burse de merit în valoare totală de peste 73.000 de Euro.
Posteaza comentariu