Medicii participanți au fost invitați să răspundă la câteva întrebări menite să releve informații despre tipurile de alimente pe care aceștia le consumă pentru a avea grijă de sănătatea inimii lor. Mai mult, cu ajutorul unei aplicații speciale, recomandată de Federația Mondială a Inimii, care ia în calcul principalii factori de risc pentru sănătatea inimii, o parte din medicii chestionați și-au calculat vârsta inimii. Cu această ocazie, 69% dintre ei au aflat că au o inimă mai tânără decât vârsta lor cronologică.
Întrebați care este în opinia lor cea mai eficientă schimbare în alimentație, în scopul reducerii riscului cardiovascular,95% dintre respondenți au afirmat că schimbarea cea mai eficientă este înlocuirea parțială a grăsimilor saturate și trans cu grăsimile polinesaturate Omega 3 și Omega 6.
Când vine vorba de alimentele grase, doar 15% dintre medicii respondenți consumă unt sau grăsimi animale. Aceștia preferă mai degrabă uleiurile vegetale (70%), peștele (77%) sau margarinele tartinabile. Respondenții aleg margarine tartinabile de calitate, 74%dintre aceștia consumând Becel.
În cadrul studiului dezvoltat de Becel au participat 370 de medici specializați în diferite domenii, participanți la Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibile, ediția a-IV-a, București. Aceștia au fost deschiși să răspundă la o serie de întrebări legate de alimentația lor în vederea reducerii riscului cardiovascular. Dintre medicii chestionați, 136 au ales să își calculeze și vârsta inimii.
Posteaza comentariu