Zmeura - pe prima pozitie in topul antioxidantilor

Zmeura furnizeaza o capacitate antioxidanta mai puternica decat capsunele, iar prin pastrarea ei sau conservarea nu isi pierde valoarea nutritionala, potrivit unui studiu realizat de curand

Rezultatele au scos in evidenta capacitatea antioxidanta cu 50% mai ridicata decat cea a capsunelor, cu 3% fata de cea a furctelor de kiwi si de 10 ori mai puternica decat actiunea antioxidanta a rosiilor. Vitamina C reprezinta cam 20% din totalul capacitatii antioxidante, inregistrandu-se intre 30-100 miligrame/fruct.
Antocianinele, in special cianidina si pelargonidina constituie 25% din compozitia zmeurelor. Insa, cea mai mare contributie adusa capacitatii antioxidante este adusa de tanine, o familie de componenti aproape exclusive intalnita la zmeura si care s-a descoperit ca are efecte anticancerigene.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod