"Studiile au fost facute pe soareci, dar ele ar putea duce la descoperirea unor tratamente pentru stressul cronic, depresie si stressul posttraumatic suferit mai ales de militarii din Irak si alte campuri de lupta", a declarat doctorul Eric Nestler, seful catedrei de Psihiatrie de la Universitatea de Medicina din Texas.
"Cheia acestor probleme se afla intr-o pereche de molecule folosite de unele celule cerebrale pentru a comunica cu altele", a afirmat Vaishnav Krishnan, conducatorul studiului, student la Universitatea de Medicina din Texas. Astfel, in situatii de stress soarecii cresc frecventa cerebrala, folosind neurotransmitatorul dopamina.
Soriceii participanti la studiu au fost dezvoltati genetic identic. Pentru a fi studiati, acestia au fost plasati in teritoriile altor soareci, mai mari si mai agresivi. Cativa dintre ei au reactionat bine situatiei de stress, iar altii au evitat contactul si au dat dovada de un comportament supus.
Oamenii de stiinta spera sa finalizeze cat mai repede tratamentele pentru a le da o sansa celor care sufera de probleme mentale.
Vulnerabilitatea la stress este legata de celulele cerebrale
Cercetatorii au identificat mecanisme moleculare in creier, care ar putea explica de ce unele persoane sunt mai putin vulnerabile stressului declansat de situatiile dificile.
Comentarii (2)
Nu inteleg termenul, mi-l puteti explica?
Ceea ce ati publicat este adevarat si cred ca romanul in general nu prea stie sa aiba grija de el. Ma bucur ca am gasit acest aricol si as dori, daca se poate sa-mi recomandati un tratament.Am suferit un accident de masina, am fost 4 luni in coma de gradul 4, mi-am revenit fizic foarte bine, dar psihic sunt lucruri care ma deranjaza. Cred ca pe tot omul deranzaza, dar eu pu mai mul acent pe ele.Adresa mea de e-mail este: andreea_chirita80@yahoo.com Va rog ! Va multumesc!
Posteaza comentariu