Vitamine naturale pentru cresterea longevitatii

Combaterea procesului de imbatranire si longevitatea continua sa-i preocupe pe nutritionistii din lumea intreaga.
Studiind hrana si regimul de viata ale celor care-si pastreaza vigoarea pana la o varsta inaintata, specialistii in problemele nutritiei au tras concluzii care pot deveni "retete" de viata lunga pentru cei care-si doresc sa combata efectele imbatranirii. Dintre alimentele cu mari virtuti terapeutice semnalam cura de cereale, in special, grau incoltit sau un amestec alcatuit din 5 cereale - grau, secara, orz, ovaz si mei - sub forma de terci.
Cura va dura 10 zile. Mierea si polenul sunt considerate adjuvante pentru cei care vor repeta periodic o cura, dupa eforturi sau in sezonul rece. Dintre lactate amintim Kefirul si iaurtul, renumite in cresterea rezistentei sistemului imunitar, in prevenirea diabetului si a aterosclerozei. Citricele, in special portocalele, contribuie si ele la starea de sanatate a omului prin aportul vitaminei C si din gama B-urilor. Curmala este o alta sursa de vitamine naturale - A, D, B1, B2, fiind considerata fruct al longevitatii.
Castana comestibila, care are compozitia asemanatoare gra--ului si este recomandata ba-tranilor, convalescentilor sau copiilor. Din lista hranei ce asigura longevitatea si vigoarea varstnicilor nu poate lipsi usturoiul - dusmanul radicalilor liberi si un puternic imunostimulent. Oul de prepelita este hrana completa pentru varstnici, pentru ca are un efect tonifiant asupra sistemului nervos central si este antitoxic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod