Un nivel ridicat de vitamina D poate reduce riscul de boli ale inimii sau diabet, scrie publicatia NetDoctor.
Specialistii de la Scoala Medicala Warwick au analizat rezultatele a 28 de studii efectuate pe 99,745 de persoane. Cercetatorii au descoperit ca persoanele trecute de varsta a doua cu un consum ridicat de alimente bogate in vitamina D prezinta un risc cu 43% mai mic de a suferi de afectiuni cardiovasculare si diabet.
Vitamina D poate fi obtinuta prin consumul unor alimente, precum pesti uleiosi, sau petrecand timp in aer liber, la soare, vitamina D fiind produsa la contactul dintre piele si razele UV.
Anual, bolile cardiovasculare ucid aproximativ 17 milioane de persoane. Potrivit specialistilor, alimentatia sanatoasa, evitarea sedentarismului si renuntarea la fumat pot reduce cu 80% numarul deceselor provocate de afectiuni cardiovasculare.
In anul 2009, Romania ocupa locul 3 la incidenta bolilor cardiovasculare, fiind intrecuta doar de Rusia si Bulgaria. Conform datelor oferite de OMS, in tara noastra, rata mortalitatii din cauze cardiovasculare este de 61% din numarul total de decese, fata de 37% media U.E.
Vitamina D protejeaza inima de afectiuni
de TopSanatate
Posteaza comentariu