La studiul efectuat pe o perioada de 5 ani, de Universitatea Oxford, au participat 107 de voluntari sanatosi, cu varste cuprinse intre 61 si 87 de ani. Voluntarii au fost impartiti in grupuri in functie de nivelul de vitamina B12, grupul cu nivelul cel mai scazut de vitamina B12 prezentand semne de micsorare a creierului.
"Studiul ne ajuta sa intelegem efectele vitaminelor B asupra creierului. Alimentele pe care le consumam pot influenta sanatatea creierului nostru," declara profesorul David Smith.
"Rezultatele studiului ne sugereaza ca un consum mai mare de vitamina B12 (carne, peste, ficat sau lapte) ne ajuta sa ne protejam creierul. ," este de parere Rebecca Wood, Societatea Alzheimer. Deficitul de vitamina B12 este foarte des intalnit la persoanele in varsta si poate duce la pierderea memoriei sau la aparitia dementei
Sursa: BBC Online
Vitamina B12 poate preveni pierderea memoriei
Persoanele in varsta cu o deficienta de vitamina B12 prezinta un risc de 6 ori mai ridicat de a suferi pierderea memoriei, sunt de parere specialistii.
De TopSanatate