Femeile care au participat la studiu avea varsta cuprinsa intre 15 si 49 si erau din Banglades, Brazilia, Japonia, Peru, Serbie, Tailanda, Montenogro etc. Studiul a scos la suprafata ca atat experientele violente atat fizice cat si sexuale ale partenerului au fost asociate cu o sanatate precara din toate punctele de vedere, dar si cu probleme specifice care incep sa apara in 4 saptamani: dureri, pierderea memoriei, ameteala, dificultate in a merge sau in a face activitatile zilnice.
In concluzie, cand femeile trebuie sa suporte un partener violent cel putin o data in viata acestea trec prin experienta mai multor suferinte emotionale, sau ganduri suicidale sau tentative, decat femeile care niciodata nu au fost abuzate de catre partenerul de cuplu.
Diferenta de varsta, educatia si starea financiara se pare ca nu sunt factori care sa declanseze reactii asemenatoare cu cele provocate de un partener violent, afectand sanatatea femeilor.
"Investigand drepturile omului, prevalenta partenerilor violenti si asocierea acestora cu sanatatea femeilor - incluzand implicarea costurilor pentru remedierea sanatatii dar si suferinta umana - este sustinuta necesitatea urgenta de a include violenta partenerului de cuplu in sectorul politiei si in progremale de sanatate", conchide autorul studiului.