Conform unor modele matematice de predictie s-a stabilit ca vaccinarea anti HPV alaturi de screeningul citologic Babes-Papanicolau efectuat in mod regulat pot reduce riscul de cancer de col uterin cu pana la 94%.
Infectarea cu un tip de virus HPV care cauzeaza cancer nu genereaza adesea aparitia niciunui simptom in stadiile incipiente. Totusi, un test citologic Babes-Papanicolau poate asigura detectarea precoce a modificarilor celulare si ii permite pacientei sa fie tratata inainte ca boala sa evolueze.
Virusul HPV este dovedit ca ar cauza peste 99% din totalul cazurilor de cancer de col uterin.
Avand in vedere consecintele deseori letale ale depistarii tardive a tumorilor maligne de col uterin, compania Medicover lanseaza Campania de prevenire a cancerului de col uterin, dedicata informarii si educarii femeilor cu privire la importanta masurilor de preventie.
Campania de prevenire a cancerului de col uterin sustine efecutarea anuala a examenului citologic Babes – Papanicolau, pentru femeile active sexual.
Pentru fetele intre 15 si 25 de ani, programul special de vaccinare care consta in:
- consultatia de pre-vaccinare, care se face de catre pediatrul personal pentru fetite si de catre medicul personal sau la ginecolog pentru femei. Acesta va explica pacientei importanta vaccinarii, tipurile de vaccin, precum si necesitatea efectuarii anuale a examenului Babes-Papanicolau;
- vaccinarea propriu-zisa. Procedura consta in efectuarea a trei doze cu frecvente diferite in functie de tipul de vaccin ales;
- monitorizarea starii pacientei dupa vaccinare.
Comentarii (3)
Pap testul este foarte important pentru preventia cancerului de col uterin, cred ca mai important decat vaccinul in sine, dar si acesta are un rol foarte esential, nu numai in preventia cancerului, dar in a-ti ofera un comfort psihic. Aveam doar 22 ani cand am fost diagnosticata cu HPV 16 dupa doar un an de la inceperea vietii sexuale si avand un singur partener. Un an de zile am trait cu spaima ca virusul ar putea genera celule cangerigene, pana cand am scapat de el. Daca ai virusul HPV nu poti face nimic, decat sa astepti ca sistemul imunitar sa reactioneze si sa-l elimine. Inafara de pastile de intarire a sistemului imunitar pe care poti sa le ei, esti legata de maini si de picioare si acest fapt iti ofera un anumit discomfort. Acum am facut vaccinul si sper sa nu mai am niciodata unul din cele patru tipuri impotriva caruia vaccinul este creat. Totusi exista si alte tipuri HPV periculoase care nu sunt prinse in vaccin de care inca ma tem!
De ce nu aveti curajul sa expuneti doar procentul obtinut fara screeningul citologic Babes-Papanicolau? Si de ce dati un titlu care induce intentionat in eroare cititorul??
am facut prima doza de vaccin cervarix si nu mai vreau sa le fac pe urmatoarele 2. mi-as pune viata in pericol sau as putea pati ceva? am 24 de ani
Posteaza comentariu