Vaccinarea: cea mai eficienta metoda de prevenire a gripei

Epidemiile anuale de gripa afecteaza atat populatia sanatoasa cat si populatia cu risc din intreaga lume. Vaccinarea anuala reprezinta modalitatea cea mai eficienta de prevenire a infectiei gripale si a complicatiilor acesteia.
Anual, epidemiile de gripa determina un numar estimat de 3 milioane de cazuri de imbolnaviri severe si 250.000 pana la 500.000 de decese la nivel mondial. Gripa poate declansa infectii secundare si poate exagerba afectiuni medicale preexistente, ducand la complicatii severe.

Dintre grupele de persoane cu risc crescut de morbiditate si mortalitate asociate gripei fac parte copiii si batranii. Copiii sub 2 ani prezinta un risc mai mare de a suferi de complicatii si de spitalizare dacat orice alt grup de varsta.
Prsoanele in varsta sunt mai predispuse sa sufere un deces, 90% din decesele legate de gripa apar la persoanele cu varsta peste 65 de ani.

Organizatia Mondiala a Sanatatii planifica o crestere a numarului de persoane vaccinate care fac parte din populatiile cu risc crescut si atingerea ratei de vaccinare de 75% a varstnicilor pana in 2010.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cetateanul x pe 27 Sep 2009, 18:55
    atentie

    atentie la vaccinuri ...eu nu ma vaccinez niciodata, prefer homeopatia sau med naturista...nu accept sa fiu cobaiul nimanui.

    0
    0

  • Martin pe 26 Sep 2009, 19:09
    vaccin

    S-a constat ca vaccinul de cele mai multe ori a fost contaminat cu virusi sacpati „din greseala” precum hiv etc, iar „efectele secundare” au insemnat in foarte multe cazuri moartea. Asa ca ganditi-va bine inainte sa va hotarati sa faceti vreun vaccin! Exista suficiente materiale bine documentate pe internet in acest sens.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod