Dispozitivul (noua generatie FlexPen) similar cu aspectul unui stilou permite dozarea exacta a insulinei, simplifica procesul de injectare (forta de injectare este cu 30% mai mica) si permite diferentierea cu usurinta a tipului de insulina (datorita culorilor diferite), scazand riscul aparitiei unor erori in administrarea tratamentului.
Un dispozitiv contine 300 de unitati de insulina, adica necesarul de insulina pentru 10 zile. Dispozitivul nu costa, ci este inclus in pretul insulinei. Persoanele care necesita tratamentul cu insulina primesc gratuit din farmacie dispozitivul preumplut cu insulina prescrisa de medicul specialist.
"Aceste dispozitive se utilizeaza actualmente pentru administrarea insulinei si au inlocuit in Europa vechile seringi si flacoane de insulina. Programul de diabet este compensat 100%: insulina, dispozitivele de administrare, testele de autocontrol pentru diabetul zaharat de tip 1 si 2", explica prof. dr. Radu Lichiardopol. Nu exista nicio diferenta in modalitatea de administrare a dozelor de insulina pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1 sau 2, ci difera doar schemele de tratament.
Din cele 50.000 de cazuri noi de diabet pe an, intre 5-10% sunt diabet zaharat de tip 1, marea majoritate a persoanelor diagnosticate fiind cu diabet zaharat de tip 2. Acesta este mai frecvent dupa varsta de 40-45 de ani, de aceea este indicat sa efectuezi cu regularitate analizele de sange si sumarul de urina pentru a impiedica diagnosticarea lui mult prea tarzie cand persoana afectata prezinta deja complicatii cronice.
© Copyright:
Un nou dispozitiv de administrare a insulinei este disponibil in Romania
Un dispozitiv pentru administrarea insulinei care imbunatateste tratamentul persoanelor diabetice datorita usurintei cu care poate fi utilizat a fost lansat oficial si la noi in tara.
De TopSanatate
Posteaza comentariu