Cercetatorii de la Spitalul Clinic din Venezuela si Universitatea Commonwealth Virginia au descoperit ca femeile care consuma un mic dejun bogat in carbohidrati pierd mai multe kilogramele, greutatea pastrandu-se pe o perioada mai lunga, fata de cele care au parte de un mic dejun redus.
Rezultatele studiului, prezentate la intalnirea anuala a Societatii de Endocrinologie, sugereaza ca persoanele care isi doresc sa slabeasca trebuie sa consume la micul dejun alimente precum: paine, cereale, banane, nuci, peste si oua, iar celelalte mese sa fie formate din alimente sarace in carbohidrati.
Autorul studiului, dr. Daniela Jakubowicz nu recomanda dietele foarte sarace in carbohidrati: "Majoritatea studiilor care au analizat diferitele metode de slabit au aratat ca dietele foarte sarace in carbohidrati nu reprezinta metode eficiente de slabit. Acestea accentueaza pofta de carbohidrati si incetinesc metabolismul. Rezultatul este ca, dupa o scurta perioada in care ai greutatea dorita, kilogramele pierdute revin in mod rapid."
Un mic dejun bogat ne ajuta sa scapam de kilograme
Oamenii de stiinta sunt de parere ca un mic dejun bogat urmat de o dieta saraca in calorii in restul zilei este una dintre cele mai bune metode de a pierde kilograme.
De TopSanatate
Posteaza comentariu