Ultimele înscrieri la voluntariat prin joc în centre de plasament!

Programul educaţional Ajungem MARI anunţă ultimele zile de înscrieri la voluntariat pentru modulul de vară. Tinerii peste 15 ani (fără limită superioară de vârstă) sunt invitaţi să îşi petreacă două- trei ore pe săptămână ajutând copiii din centre de plasament să descopere bucuria educaţiei, pentru a Ajunge MARI, oameni responsabili şi independenţi.

Copiii din centre au mare nevoie de încurajare, de afecţiune, de prieteni noi care să petreacă timp cu ei şi să îi implice în activităţi cât mai variate: cursuri interactive, ieşiri la spectacole sau chiar şi în parc la joacă. Programul se desfăşoară în Bucureşti, Buzău şi Râmnicu Sărat, Cluj-Napoca, Turda şi Gherla, Iaşi, Timişoara, Lugoj şi Recaș.

Pentru modulul de vară, voluntarii se pot înscrie până pe 31 mai şi au două opţiuni: să meargă săptămânal în centre pentru două ore în care să le predea copiilor prin metode interactive, sau să îi însoţească pe copii în explorarea oraşului şi orientarea profesională.

•    Prin proiectul “Dă-ţi pasiunea mai departe!” voluntarii susţin, în funcţie de pasiunile lor, cursuri interactive (română, matematică, engleză, informatică, educaţie pentru sănătate) sau ateliere creative (muzică, dans, teatru, fotografie, cinematografie, arte plastice) în echipe de câte 2, săptămânal, timp de două ore pentru grupe formate din 6-12 copii.


•    Prin proiectele “Explorator pentru o zi” şi “Îndrăzneşte să visezi” voluntarii îi însoţesc pe copii la teatru, muzee, spectacole, respectiv în diverse locuri de muncă, fabrici şi companii. Scopul este ca cei mici să descopere ce le place, la ce sunt buni şi ce pot deveni. Rolul voluntarilor este să îi incurajze şi motiveze, dar şi să le răspundă întrebărilor cu “De ce..?” la care copiii nu au de la cine să primească răspuns.

 “Să fii voluntar într-un centru de plasament e cea mai frumoasă provocare, pentru că le transmiţi copiilor cunoştinţele tale, valorile tale, experienţele acumulate şi în acelaşi timp îi încurajezi şi motivezi să meargă mai departe.
Primeşti în schimb mai mult decât dăruieşti, pentru că te încarci cu multă energie, iar copiii ne dau adesea lecţii surprinzătoare”, spune Iarina Ştefănescu, directorul programului Ajungem Mari.

Înainte de a-şi începe activitatea voluntarii participă la training-uri şi primesc consiliere de la specialişti pe parcurs. Pentru cei 600 de copii între 3 şi 16 ani din Bucureşti, Buzău, Cluj, Ilfov şi Timiş este nevoie de o armată de voluntari care să îi implice pe copii în 3-4 activităţi săptămânal, pentru a avea un impact puternic în educaţia lor. Doritorii se pot înscrie ca voluntari până pe 31 mai prin e-mail cu CV şi scrisoare de intenţie la office@ajungemmari.ro.
Mai multe detalii pe site, iar poveşti de la ore spuse de voluntari se găsesc pe pagina de Facebook Ajungem MARI.

Modulul de vară al programului de voluntariat Ajungem MARI se desfăşoară între 1 iulie şi 15 septembrie şi are un program flexibil – fiind vacanţă, voluntarii se pot înlocui unii pe alţii. La final se eliberează diplome şi adeverinţe, iar experienţa de voluntariat este recunoscută ca experienţa profesională conform Legii Voluntariatului.

Cei care vor să afle mai multe despre voluntariat şi educaţia prin joc sunt invitaţi la evenimentul anivesar al Ajungem MARI, pe 28 mai la Berăria H, unde voluntarii sărbătoresc un an de educaţie prin joc cu multă joacă. Vor cânta pentru educaţie Șuie Paparude, Les Elephants Bizarres, Coma, Pixels şi Harlequin_Jack, iar voluntarii au pregătit multe jocuri şi surprize pentru participanţi.
Detalii pe pagina evenimentului.