Uleiul de peste scade riscul de pierdere a vederii

Consumul a cel putin 2-3 portii de peste pe saptamana poate reduce cu pana la 70% riscul bolii oftalmologice aparute odata cu inaintarea in varsta - degenerescenta maculara, sustin expertii

Rezultatele acestui studiu vin sa contrazica alte studii anterioare care au demonstrat ca un aport de grasimi nesaturate, in special acizii grasi mono si polinesaturati creste riscul de dezvoltare a degenerescentei maculare. Degenerescenta maculara ataca partea centrala a retinei, numita macula (care are rolul de a controla vederea), cauzand in acest sens probleme de vedere.
Afecteaza peste 30 de milioane de persoane din lumea intreaga si este cauza principala a orbirii survenite in cazul persoanelor peste 50 de ani. Experimentul a urmarit analizarea dietei a peste 2258 de persoane,iar dupa 5 ani de zile de monitorizare, cercetatorii au observat ca pacientii care au consumat cel putin o portie de peste pe saptamana si-au redus cu pana la 40% riscul de a dezvolta degenerescenta maculara timpurie. "Studiile au dovedit ca o dieta bogata in acizi grasi omega-3, in special asimilati din peste, protejeaza retina", sustin expertii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod