Cercetatorii de la Universitatea din Oslo afirma ca doua-trei kiwi pe zi ard grasimile care blocheaza arterele, scazand riscul de astupare a vaselor sangvine, cu cheaguri de sange. Proprietatile benefice ale fructelor se datoreaza continutului in potasiu (120 mg/100 g), fibre alimentare, si vitaminelor C, PP, E, A. REZULTATE. Studiile arata ca persoanele care au mancat kiwi au prezentat riscuri cu 18% mai mici de a dezvolta tromboze decat celelalte. De asemenea, in urma analizelor s-a dovedit ca nivelul grasimilor in sange scazuse cu 15%.
"Prin proprietatile lor anticoagulante, fructele de kiwi pot inlocui aspirina, recomandata pentru cresterea vasodilatatiei in unele afectiuni cardiovasculare. Companiile de produse medicale din Germania, Norvegia si Australia au scos deja pe piata tablete masticabile pe baza de kiwi, care sunt la fel de eficiente ca fructele proaspete", sustine medicul cardiolog Harvey White de la Universitatea din Oslo.