Ten catifelat in timpul iernii

COSMETICA "Cel mai indicat sezon pentru tratamentele cosmetice recomandate persoanelor cu tenul sensibil este iarna", ne spune doctorul Carmen Madeleine Curea, medic primar dermato-venerolog la Spitalul Clinic Colentina. Si aceasta deoarece iarna rezultatele tratamentelor antiacneice sunt mai bune comparativ cu cele obtinute in restul anului. De asemenea, iarna se efectueaza cu succes si 2-3 peeling-uri, procedee chimice utilizate in dermatologie, cu scopul de a distruge straturile superficiale ale pielii. Tenul normal
In sezonul rece, probleme deosebite au persoanele cu tenul seboreic. Ceea ce nu inseamna ca persoanele cu tenul normal sunt scutite de efectele negative ale frigului si ale vantului.
In anotimpul rece apare senzatia de deshidratare si uscaciune a tenului din cauza irigarii slabe cu sange a zonelor neacoperite. Cel mai grav efect al frigului asupra tenului este descuamarea, care in timp poate accelera procesul de imbatranire a pielii. Solutia pentru toate aceste probleme o constituie cremele hidratante, atat pentru prevenire, cat si pentru tratament. Aplicate dimineata, inainte de a iesi din casa, si seara, inainte de culcare, ele vor acoperi pielea cu o pelicula protectoare care actioneaza ca un scut impotriva vantului si frigului. Insa si alegerea cremelor poate fi o problema. "Decat sa cumparam cremele din supermarket, oricat de scumpe ar fi ele, este mult mai bine sa le folosim pe cele din farmacie.
Acestea sunt supervizate de medici specialisti si au inscrise pe prospect monografii ale produsului", ne sugereaza medicul dermatolog. In ceea ce priveste machiajul de iarna, medicul dermatolog Carmen Madeleine Curea recomanda fondul de ten, care are efect hidratant si factor de protectie, chiar daca acesta este scazut. Barbatii care folosesc produse cu alcool dupa ras ar trebui sa ia si ei in considerare existenta cremelor grase, care confera protectie si, in acelasi timp, previn aparitia semnelor de imbatranire precoce a tenului. Fitoterapie
Fitoterapeutii recomanda tuturor persoanelor, indiferent de sex sau varsta, utilizarea cremelor pe baza de galbenele, aloe, sunatoare, musetel, salvie sau busuioc.
"De asemenea, pot fi folosite chiar si uleiuri volatile, dar diluate in ulei de masline sau de floarea-soarelui. Cu acest amestec se frictioneaza usor tenul dimineata si seara", explica dr. Constantin Sararu, medic primar, competenta homeopatie, presedintele Ligii de Homeopatie Clasica. Cremele se aplica printr-un masaj usor care relaxeaza tenul si, in acelasi timp, stimuleaza circulatia locala.
DEMACHIERE. Cremele se aplica pe tenul corect demachiat. Pentru curatare se pot folosi sapunurile cu pH apropiat de 5,5, nici foarte acide, nici foarte alcaline, care nu distrug filmul hidrolipidic al pielii. In acelasi scop se utilizeaza si infuziile din plante, cum ar fi musetelul sau galbenelele.
"Insa imediat dupa curatare trebuie aplicat si un unguent care sa creeze o pelicula protectoare pentru ten", recomanda medicul Constantin Sararu. In cazul persoanelor cu ten alergic, este indicata folosirea unguentelor pe baza de frunze de afin, de mur sau de trei-frati-patati, care calmeaza iritatiile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod