PUSLSUL MEDICINEI Doctorul Anca Simionescu, asistent universitar, medic primar la Spitalul Clinic Filantropia, spune ca in cazul serclajului supravegherea trebuie sa fie riguroasa, pentru ca, daca femeia careia i s-a facut serclaj are contractii, firul trebuie scos pentru a nu se rupe colul uterin.
Deci serclajul nu trebuie facut cu hei-rupul, ci numai la acele femei care au in antecedente doua episoade de nastere prematura si avort tardiv. Foarte important este ca gravida sa fie atent supravegheata.
Trebuie reamintit faptul ca medicul primar ginecolog Anca Simionescu a scris prima carte de obstetrica "logodita" cu genetica moleculara in vederea diagnosticului prenatal pentru depistarea din timp a anomaliilor cromozomiale ale unui fat, pentru ca gravida sa nu nasca un copil cu cretinism si alte malformatii ana-tomice. Scrisa impreuna cu dr. Agripina Lungeanu de la Institutul "Victor Babes", cartea doctorului Anca Simionescu a fost bine primita de specialisti reputati din Occident, care au apreciat aparitia in Romania a unui tratat de rafinament stiintific.