Sunt alergica! Si copilul meu va fi?

Sansele ca un copil sa fie alergic sunt de aproximativ 50%, daca unul dintre parinti are alergii. Sansele cresc la 66% daca ambii parinti sunt alergici.
Tendinta de a dezvolta alergii tine de ereditate, dar pot interveni si alti factori. De asemenea, este la fel de intalnita si varianta de a dezvolta o alergie chiar daca parintii nu s-au confruntat cu aceste probleme. Multi specialisti cred ca expunerea timpurie la un potential alergen poate face ca persoana respectiva sa dezvolte o alergie mai tarziu in viata.

Nivelul crescut IgE-urilor poate sa indice existenta alergiei inca de la nastere, pielea uscata, in urma intepaturilor de tantar ramane un semn mai mare si racelile care sunt foarte frecvente sunt cateva dintre semnalele de alarma care pot indica prezenta unei alergii, ne spune dr.
Alin Nicolescu, medic dermatolog.

Pericolul bolilor alergice este foarte mare si se estimeaza ca pana in anul 2013, jumatate din populatia globului va dezvolta o alergie. O alergie este o problema medicala care afecteaza reactia sistemului imunitar la o substanta straina. Este vorba despre o sensibilitate la ceva ce in mod normal este inofensiv. Cand organismul incearca sa scape de "alergen" (substanta straina) apar acele senzatii de stranut, ochi aposi, nas infundat, rinoree sau mancarimi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod