Sucurile naturale pot reduce riscul de aparitie a bolii Alzheimer
O echipa de cercetatori americani au efectuat un experiment pe aproximativ 2000 de persoane, monitorizate timp de 10 ani. Rezultatele au indicat faptul ca riscul de a dezvolta boala este redus cu pana 76% in cazul persoanelor care consuma cel putin de 3 ori pe saptamana suc natural de fructe sau legume, comparativ cu cei care beau o data pe saptamana.
"Stabilirea unei dietet sanatoase este considerata un magnet pentru cercetarile recente, deoarece poate sa ofere o modalitate relativ ieftina de a lupta impotriva unei boli care distruge numeroase vieti", sustine Dr. Harriet Millward.
Boala Alzheimer afecteaza anumite canale ale creierului. Numeroase studii au sugerat ca polifenolii - substante chimice care se gasesc in multe alimente - pot opri oarecum acest proces si sa ofere protectie impotriva bolii Alzheimer.
"O dieta mediteraneana care include multe fructe, legume, cereale, peste si alcool, insa putine produse lactate si carne este mai mult decat indicata datorita continutului mare de antioxidanti pe care ii ofera", sustin expertii.
Posteaza comentariu