Sucul de mere intarzie evolutia bolii Alzheimer

Numeroase studii efectuate recent sugereaza ca este posibila intarzierea declinului cognitiv provocat de inaintarea in varsta, inclusiv in cazurile cand cauza este boala Alzheimer.
Dr. Thomas B. Shea, de la Centrul de Neurobiologie Celulara al Universitatii din Massachusetts, alaturi de echipa sa de cercetatori au efectuat studii de laborator care au aratat ca sucul de mere ajuta cobaii sa se dercurce mai bine la testele de labirint si previne declinul cognitiv, care de altfel fusese observat la acesti cobai cu varste inaintate.

Cel mai recent studiu, efectuat de dr. Shea alaturi de echipa sa de cercetatori, a aratat ca soarecii de laborator care au consumat suc de mere zilnic, timp de o luna, produc o cantitate mai mica de proteine beta-amyloid, responsabile pentru formarea leziunilor pe creier, care apar de obicei la pacientii cu Alzheimer.


"Aceste rezultate ofera noi dovezi a existentei unei legaturi intre factorii de risc nutritionali si cei genetici in cazul bolilor degenerative ale sistemului nervos care sunt provocate de inaintarea in varsta si sugereaza ca un consum regulat de suc de mere poate ajuta nu numai in pastrarea functiilor mentale, dar si in incetinirea evolutiei bolii Alzheimer," declara dr. Shea.

Sursa: ScienceDaily
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod