Coaja de mandarina, grapefruit, lamiie si portocala, contin substante periculoase care provoaca intoxicatii, alergii sau chiar hemoragie interna. Consumul lor nu este recomandat.
Portocalele, mandarinele, grepfruturile si lamiile sint tratate cu substante chimice pentru a-si pastra prospetimea pe durata transportului, avertizeaza Asociatia pentru Protectia Consumatorilor. Fructele nu prezinta nici un risc atita vreme cit coaja nu este consumata.
Insa in Romania foarte multe gospodine folosesc, pentru a da aroma prajiturilor, coaja rasa de portocala sau de lamiie, pastrata cu zahar. Astfel, substantele cu care au fost tratate fructele ajung direct in preparatele consumate si exista riscul aparitiei unor intoxicatii sau alergii.
Comentarii (2)
Eu am 2 pomi acasa cu lamai si nu sunt stropite cu nimic. As vrea sa stiu daca si acestea au cojile otravitore.
este foarte bine de stiut aceste detalii deoarece ,cajile de lamai se folosesc la multe preparate in casa,totusi de ce nu se face cunoscut si prin recame sau alta modalitate,sunt multe gospodine care nu cunosc acest lucru.
Posteaza comentariu