Din acest motiv, persoanele care au o alimentaţie vegetariană de mulţi ani devin mai vulnerabile la inflamatii, arată Daily Mail.
Cercetătorii au continuat un studiu realizat mai demult şi care atesta faptul că vegetarienii sunt mai predispuşi riscului de cancer la colon, spre deosebire de consumatorii de carne. Astfel că, veştile nu sunt deloc încurajatoare nici după cercetarea nou realizată.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că mutaţia genetică ce apare în urma unei diete vegetariene pe termen lung favorizează o absorbţie mai bună a acizilor graşi din plante, însă, în acelaşi timp, stimulează şi producţia acidului arahidonic care creşte riscul de boli inflamatorii şi cancer.
Un alt fapt îngrijorător constatat de cercetători este acela că este împiedicată şi producţia acizilor graşi omega-3, care au rolul de a proteja organismul de boli de inimă.
În schimb, se pare că dieta vegetariană protejează organismul de diabet, obezitate şi accident vascular cerebral.