© Copyright:
Studiu: Consumul de tutun este în scădere cu 2% în Uniunea Europeană
Țigările electronice: 12% dintre europeni le-au încercat în 2015, comparativ cu doar 7% în 2012. 67% au declarat că le-au încercat pentru a reduce numărul de țigarete sau pentru a renunța la fumat. Totuși, doar 14% dintre utilizatorii de țigări electronice au reușit să renunțe la fumat, lucru care indică faptul că acestea nu sunt un instrument eficient de renunțare.
„Cifrele arată că lupta împotriva fumatului nu este câștigată, mai ales în rândul tinerilor. Este de neacceptat că europenii continuă să fie atrași de fumat încă din adolescență. Unul dintre obiectivele centrale ale Directivei pentru produsele din tutun este de a se asigura că aceste produse periculoase nu mai sunt, în mod nejustificat, atractive pentru cei tineri. Din acest motiv, Directiva interzice țigările cu arome care maschează gustul dur de tutun, pachetele slim și pe cele cu mai puțin de 20 de țigarete și determină ca poza și textul cu atenționări legate de sănătate să acopere în mod obligatoriu minimum 65% din pachet”, precizează Vytenis Andriukaitis, Comisarul European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.
Fumatul este cea mai mare cauză a deceselor din Europa, care poate fi prevenită și care este responsabilă pentru cca 700.000 de decese pe an.
Posteaza comentariu