Acea genă defectuoasă - BRCA1 - este asociată şi cu un risc sporit de cancer ovarian. Din acest motiv, Angelina Jolie a suportat o a doua intervenţie chirurgicală, prin care medicii i-au extirpat ovarele şi trompele uterine.
Gena BRCA1 şi "sora" ei, BRCA2, se fac vinovate de apariţia unui număr de 5.000 de cazuri de cancer mamar, în fiecare an, în Marea Britanie.
În cazul acestor femei, boala tinde să apară mai devreme ca de obicei, iar unele dintre paciente dezvoltă cancer mamar înainte de a împlini vârsta de 30 de ani, notează ziarul citat de Mediafax.
Tumorile alimentate de genele din clasa BRCA tind, de asemenea, să crească şi să se răspândească mai repede în organism şi sunt mai greu de tratat.
Femeile care au pierdut rude apropiate din cauza acestei boli sunt eligibile pentru teste genetice şi scanări regulate în Marea Britanie, însă, chiar şi astfel, boala poate rămâne nedetectată.
Există anumite medicamente care pot fi luate pentru a diminua riscul de cancer mamar, însă ele nu au aceleaşi rezultate pentru toate pacientele.
Noul studiu mizează pe administrarea de medicamente pentru a reduce riscul de cancer mamar. În acest fel, pacientele ar beneficia de o reducere a stresului emoţional şi a celui fizic. De asemenea, femeile care nu vor mai fi nevoite să suporte o ablaţie a ovarelor vor putea astfel să aibă copii.
Foto: Hepta
Posteaza comentariu