Soia scade riscul de cancer de colon la femei

Potrivit unui studiu publicat in revista "American Journal of Clinical Nutrition", femeile care consuma alimente pe baza de soia sunt mai protejate impotriva cancerului de colon fata de cele care nu includ in regimul zilnic aceste alimente.

Studiul a cuprins 68.000 de femei cu o stare de sanatate buna, cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani carora le-au fost monitorizate obiceiurile alimentare pe o perioada de sase ani. La sfarsitul acestei perioada s-au descoperit 321 cazuri de cancer de colon, la persoanele care nu consumasera produse pe baza de soia.

S-a stabilit ca un consum zilnic de 5 grame de soia reduc riscul aparitiei cancerului de colon cu 8% atat la femeile menopauzale, cat si la cele post-menopauzale.

Studii anterioare au demonstrat faptul ca unele substante din soia impiedica dezvoltarea si raspandirea celulelor canceroase in corp.

Printre componentele din soia cu actiune anticancerigena se numara: inhibitorii de proteaza, fitatii, fitosterolii, saponinele, izoflavonele, fenolii, lecitina si acizii grasi omega-3.

Sursa: http://it.notizie.yahoo.com