Singurul medicament antiobezitate, pe baza de prescriptie medicala

Facebook Twitter Comenteaza
Singurul medicament antiobezitate, pe baza de prescriptie medicala

Ca urmare a ultimelor recomandari facute de Agentia Europeana a Medicamentului (EMA), cu privire la suspendarea autorizatiei de marketing pentru medicamentele de slabit care contin sibutramina si rimonabant, singurul medicament de slabit care va ramane pe piata si care se elibereaza cu prescriptie medicala contine orlistat ca substanta activa, produs de Roche.

 

Medicamentul antiobezitate este disponibil pe piata de mai bine de 10 ani si si-a dovedit siguranta si eficienta in cadrul
unor ample studii clinice. Actioneaza local, la nivelul intestinului pentru a impiedica absorbtia a aproximativ 30% din grasimile alimentare, conducand astfel la o pierdere in greutate cat mai eficienta.

Prin urmare, efectele adverse asupra sistemului nervos central sau cardiovascular, observate in cazul altor medicamente, ce inhiba pofta de mancare, nu apar in cazul acestui medicament.

De peste 10 ani, produsul este destinat tratamentului persoanelor obeze si supraponderale si s-a dovedit a fi un produs sigur si eficient ce ajuta la modificarea stilului de viata, pentru a obtine o scadere in greutate semnificativa si de lunga durata. Siguranta si eficacitatea sa a fost documentata in urma unor extinse programe de studii clinice, ce au inclus peste 30.000 de pacienti – acesta fiind cel mai mare program de studii clinice dezvoltat vreodata pentru un medicament de slabit.
Medicamentul a fost folosit pana acum de peste 35 de milioane de pacienti din lumea intreaga.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, obezitatea este o problema in crestere la nivel mondial, aproximativ 1.6 miliarde de adulti fiind supraponderali, si de cel putin 400 de milioane obezi, la nivel global. Excesul de greutate este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare - prima cauza de deces in lume, ce provoaca anual 17 milioane de decese in intreaga lume 16 si poate creste, de asemenea, riscul altor afectiuni, cum ar ar fi diabetul, anumite tipuri de cancer, boli ale vezicii urinare, tulburari respiratorii si boli asociate.

http://www.ema.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/acomplia/3945709en.pdf
http://www.ema.europa.eu/pdfs/human/referral/sibutramine/3940810en.pdf
 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod