Specialistii de la Universitatea New York au efectuat un studiu pe dinti de vaca, expunandu-i la vin alb si ceai. Dintii de vaca sunt cei mai asemanatori ca structura cu cei omenesti. Acestia au observat ca dintii sunt mult mai patati decat in cazul expunerii la o combinatie de ceai si apa. Insa, cercetatorii recunosc ca tot vinul rosu prezinta cel mai mare risc de patare a dintilor.
In timpul studiului, dintii de vaca au fost introdusi in vin alb cu o ora inainte de a fi cufundati in ceai negru. Desi petele sunt mai pronuntate in cazul vinului alb decat in cazul apei, dr. Mark Wolff, unul dintre cercetatori, declara ca petele provocate de vinul rosu sunt cele mai pronuntate din cauza continutului bogat de cromogen (substanta care ii da culoarea).
Cercetatorii nu recomanda pacientilor sa renunte la consumul de vin, ci sa foloseasca pasta de dinti pentru albire pentru a preveni patarea dintilor.
Sursa: NetDoctor.co.uk
Si vinul alb pateaza dintii
Vinul alb nu este solutia pentru a preveni patarea dintilor, conform specialistilor, pentru ca are un efect similar cu vinul rosu.
De TopSanatate
Posteaza comentariu