Specialistii de la spitalul Barts si de la Scoala de Medicina din Londra au testat valoarea tensiunii arteriale a voluntarilor care au consumat in prealabi 500 ml de suc din sfecla rosie. Rezultatele au aratat cat se poate de clar o scadere a tensiunii arteriale la o ora dupa ce participantii au consumat sucul. Efectul benefic s-a mentinut chiar si dupa 3-4 ore.
Amrita Ahluwalia, coordonatorul studiului sustine ca sucul din sfecla rosie este foarte bogat in nitrati, responsabili pentru scaderea tensiunii arteriale. "Aceasta descoperire scoate in evidenta faptul ca prin consumul sucului de sfecla rosie sau a altor legume bogate in nitrati se poate mentine sanatatea aparatului cardiovascular", adauga ea.
Sfecla rosie: remediu excelent pentru hipertensiune
Potrivit ultimelor cercetari, sucul de sfecla rosie s-a dovedit a fi un remediu natural excelent pentru tratarea hipertensiunii arteriale, informeaza publicatia "Science Daily".
De TopSanatate
Posteaza comentariu